Så äger du ditt skärmliv

Vi kommer aldrig bli mindre uppkopplade än idag. Det är hög tid att vi gör det bästa av vår skärmtid

Hur kan familjer leva skärmlivet?

Skärmarna spelar en central roll i våra liv idag och är en tillgång. Om vi lär oss att maximera potentialen i dem. Men skärmen kan också väcka många frågor. Speciellt hur man som förälder ska hantera skärmen och tiden vi tillbringar framför den. Vi har samlat råd och insikter av både experter och vanliga familjer för att hjälpa er att hitta rätt balans och använda skärmen på rätt sätt.

 

 

Världen har förändrats. Har du?

Så har familjerna hittat balans i skärmlivet

Familjerna Boutard och sollin har hittat olika sätt att hantera skärmarna för barnen och lyckats hitta balans. 

Så kan du ta skärmsnacket med barnen

Skärmlivsrapporten

Hur kan familjer hitta rätt i skärmlivet?

Så får ni ut mer av skärmtiden

Se psykologens tips för att hitta balans i skärmlivet


"En sak är säker – vi kommer aldrig bli mindre uppkopplade än idag. Det är hög tid att vi gör det bästa av vår skärmtid"

 

 

 

Vad gör du med din tid?

Världen förändras allt snabbare. Vi skräms av vår teknik och skäms över vår skärmtid. Vi har glömt att teknikens jobb är att förena oss och skapa möjligheter.

En outnyttjad kraft

Det är dags att vi börjar se skärmtid för vad det kan vara – en kraft som var och en av oss kan äga. En möjlighet till att skapa någonting fantastiskt. Men för att kunna göra det behöver vi förstå hur och varför vårt skärmliv påverkar oss. För man kan inte äga kraften om man inte förstår den. Och den resan börjar med vår skärmlivsrapport.

 

 

Varför 12 år?

Studier visar att vi lägger 3.5 timme på våra mobiler varje dag. Om man multiplicerar det med vår genomsnittliga livslängd så innebär det att vi använder mobilen i totalt 12 år under vår livstid. Men eftersom vi lever allt längre och blir allt mer digitala kommer den siffran sannolikt  öka i framtiden.