Så äger du ditt skärmliv

Vi kommer aldrig bli mindre uppkopplade än idag. Det är hög tid att vi gör det bästa av vår skärmtid

Hur kan familjer navigera i skärmlivet?

Skärmar har en central roll i många familjer och kan vara en tillgång. Samtidigt är det ett nytt område som väcker nya frågor för föräldrar. Det finns inga självklara svar för hur man får skärmbalans i familjen. Men med hjälp av insikter och vår expert Anne Grefberg vill vi bidra med råd på vägen. Inte för att maximera surfen, utan för att hjälpa till att maximera nyttan med den. 

 

 

Så har familjerna hittat balans i skärmlivet

Familjerna Boutard och sollin har hittat olika sätt att hantera skärmarna för barnen och lyckats hitta balans. 

Så kan du ta skärmsnacket med barnen

Skärmlivsrapporten

Hur kan familjer hitta rätt i skärmlivet?

Så hittar ni skärmbalans i familjen

Se psykologens tips för att hitta balans i skärmlivet


"En sak är säker – vi kommer aldrig bli mindre uppkopplade än idag. Det är hög tid att vi gör det bästa av vår skärmtid"

 

 

 

Vad gör du med din tid?

Världen förändras allt snabbare. Vi skräms av vår teknik och skäms över vår skärmtid. Vi har glömt att teknikens jobb är att förena oss och skapa möjligheter.

En outnyttjad kraft

Det är dags att vi börjar se skärmtid för vad det kan vara – en kraft som var och en av oss kan äga. En möjlighet till att skapa någonting fantastiskt. Men för att kunna göra det behöver vi förstå hur och varför vårt skärmliv påverkar oss. För man kan inte äga kraften om man inte förstår den. Och den resan börjar med vår skärmlivsrapport.

 

 

Varför 12 år?

Studier visar att vi lägger 3.5 timme på våra mobiler varje dag. Om man multiplicerar det med vår genomsnittliga livslängd så innebär det att vi använder mobilen i totalt 12 år under vår livstid. Men eftersom vi lever allt längre och blir allt mer digitala kommer den siffran sannolikt  öka i framtiden.