#Antautmaningen

Låt inte skärmtiden vara i fokus. Hur har ditt liv förbättrats av skärmen?
#antautmaningen till ett positivt skärmliv!

Världen har förändrats och vår tid framför skärmarna med den. Det är dags att prata om det positiva skärmlivet och vad det ger oss. Vi har därför utmanat några av Sveriges mest populära influencers att berätta om fördelar framför nackdelar och om hur deras skärmliv påverkar dem.

Anna Kubel

"Det finns så mycket positivt kring ett uppkopplat digitalt liv som vi ibland glömmer bort. Det finns så mycket kärlek, vänskap, kunskap och inspiration här ute att ta del av."

Pernilla porten 

”Här är jag och jag jobbar. På riktigt. Det är dags att stå upp för digitaliseringen.”

Julia Khouri

Skärmlivet berikar helt enkelt mitt liv!  Den uppkopplade digitala världen har gjort det möjligt för mig att arbeta med det jag älskar. Att skapa och inspirera.

Lyssna på podden Världen har förändrats  där Elinor Svensson med gäster och experter pratar om mobilförbud, uppläxande mobilkorgar och vänförfrågningar från chefen.

Benny Byström 

"Thanks to digitalization I'm able to pursue my passion for photography, connecting with clients and creators online from all around the world."

 

Sanna Jörnvik

"Jag tycker faktiskt det är dags att vi slutar skämmas för våra liv bakom skärmarna, det är ju hur coolt som helst att kunna skapa kreativt material i en dator eller telefon och faktiskt kunna leva på det?"

Matinbum

"Vi lever i en ny värld, tekniken utvecklas hela tiden och vi bör utvecklas med den. Håller ni med mig?"

"Bort med mobillådan – jag är vuxen"

Mobillådan och skärmtid blev ett hett ämne 2019 och mobillådan utropades till årets julklapp. Men är det rätt väg att gå? 

Läs mer >

Därför är sociala medier introvertas väg till lycka

Gör sociala medier oss mer eller mindre sociala? Nej menar professorn och författaren Micael Dahlen. Istället ger det alla en chans att bygga vänskaper och ha ett socialt liv.

Läs mer >

Relaterade artiklar:

Så ska du bete dig i sociala medier

I olika sociala sammanhang finns olika regler att följa. Men hur ska vi egentligen bete oss online? Här har vi samlat våra bästa tips.

Det är på riktigt och det är viktigt!

Att vi tillbringar en stor del av vår tid online är idag ett faktum. Men är vi osociala när vi sitter med mobilen i hand?