Så flödar romantiken online

Hur viktigt är det att skicka en hjärt-emoji eller ett kärleksfullt mejl till sin partner? Väldigt viktigt tycker de par som träffats via nätdejting. De är nämligen dubbelt så bra på att visa sin kärlek digitalt, jämfört med par som träffats offline.

Par som träffats online skickar betydligt oftare kärleksfulla meddelanden till varandra, visar en undersökning som Telenor och Demoskop gjort. Hela 41 procent skickar romantiska meddelanden­ – varje dag. Samtidigt som de flesta som undviker att visa uppskattning digitalt har träffats offline.

– De som är mer vana digitala användare kan även ha det lättare för att skicka kärleksfulla meddelanden till sin partner. Men vi ser också att de är bättre på att utnyttja möjligheten att fördjupa relationen med hjälp av de digitala verktygen, förklarar Katarina Hamnholm, trendanalytiker på Telenor.

Undersökningen visar också att svenska par nått en milstolpe för hur man träffar sin nya kärlek. Hälften av alla nya relationer har nämligen inletts via en dejting-app eller på annat sätt via nätet.

– Det är tydligt att allt fler lärt sig nyttja digitala medel både för att fördjupa existerande relationer och för att hitta kärleken. Vår tids dejtande kan också öppna nya dörrar för kärleken, säger Katarina Hamnholm.

Kanske är det därför inte särskilt förvånande att närmare en av fyra som träffas via nätdejting planerar att ha ett romantiskt firande på Alla hjärtans dag.

– Par som träffats online är bättre även på att visa kärlek digitalt i vardagspusslet. Det kan kanske bidra med en mer romantisk relation i stort, som gör att man tar Alla hjärtans dag på lite större allvar, säger Katarina Hamnholm.

Relaterade artiklar:

Därför är sociala medier introvertas väg till lycka

Gör sociala medier oss mer eller mindre sociala? 

Det är på riktigt och det är viktigt!

Att vi tillbringar en stor del av vår tid online är idag ett faktum. Men är vi osociala när vi sitter med mobilen i hand?