Därför kommer vi fortsätta jobba hemifrån

Vår nya vardag öppnar upp för nya sätt att arbeta, där de digitala verktygen verkligen kommer till sin rätt. Förutom att vi blir mer effektiva när vi jobbar hemifrån, skapar det också en mer personlig relation till kollegorna och tvärt emot vad många tror så får vi en större social samvaro.

I podden Världen har förändrats berättar experten och forskaren Lena Lid Falkman varför onlinemöten funkar så bra när vi jobbar eller studerar hemifrån.

– Det blir faktiskt lite mer effektivt och det finns det studier på, om digitala möten och digital utbildning. Det blir oftast lite snabbare, lite rappare, lite effektivare.

Konsulten Fredrik, som i podden blir uppringd i sitt hem, ser också hur vi blir mer effektiva av att jobba hemma, bland annat på grund av att vi slipper långa bilköer in till jobbet.

– Om man går ut en tisdagsmorgon och kollar på köerna på E4an eller på Klarabergsleden då tänker man det här är ju inte hållbart. Vi kan ju inte sitta här och slösa bort våra dyrbara timmar. Är det inte bättre att vi jobbar på varsin kant, om det nu är söder eller norr om stan eller uppe på en bergstopp i någon skog, så länge vi har en uppkoppling.

Ytterligare en dimension som visar på fördelarna med distansjobb att det faktiskt blir mer jämlikt och skapar större tillit.

– Det finns väldigt spännande forskning om distansledarskap. Man får en annan sorts tillit när man jobbar ihop på distans. Då är det mer att man gör det man lovar, att man mejlar det man har sagt. Och kön spelar mindre roll, det gynnar kvinnor att leda på distans, säger Lena Lid Falkman.

Men hur blir det med den sociala biten, när vi inte träffar våra kollegor på arbetsplatsen? Fredrik ser ett nytt mönster i hur vi umgås - som till och med öppnar fler dörrar.

– Det vi gjorde tidigare med kollegor på lunchen, att vi gick ut eller tog en promenad, det gör vi nu med våra grannar. Och sen så går vi in och jobbar med våra kollegor. På det sättet får vi faktiskt ännu större social samvaro.

Och för de som tror att onlinemöten riskerar att bli stela och opersonliga har Lena Lid Falkman en helt annan uppfattning.

– På något märkligt sett kan det bli lite personligt när alla sitter hemma. Vi hade institutionsmöte med Handelshögskolan häromdagen och då såg vi professorns kök och där kom det en katt och sprang förbi och där var någons tvättberg. Det blev lite komiskt, berättar Lena Lid Falkman.

Hur framtidens arbetsplats kommer att se ut vet ingen, men fördelarna som vi nu upptäcker med digitala verktyg och virtuella möten kommer att ge avtryck.

­– Vi har ju suttit med alla de här möjligheterna framför oss i flera år. Men nu har vi verkligen fått använda dem på rätt sätt och sträcka dem till sin fulla potential och det tror jag kommer att förändra en hel del, säger Fredrik.

<Tillbaka till artiklar