Så streamade vi 2021

Under året har vi börjat streama allt mer, hela en timme mer om dagen. Men vad är det vi älskar att titta på och vart i landet streamar vi mest? Vi har kollat närmre på våra digitala trender 2021. 

– Under 2021 har vi sett en ökning på hela 38 procent av streamingen bland våra kunder. På Telenor har vår förbättrade användarupplevelse och stabilitet i streamingtjänsten bidragit till att kunderna streamar mer än tidigare. Fler använder streming som den primära tv-tjänsten idag, berättar Hanna Idelstam, tv- och medichef på Telenor.

Men vad är det vi väljer att titta på när vi streamar? 76 procent av det vi tittar på är serier, medan filmer står för endast 24 procent av vår streaming. Och när det gäller vilka genrer vi tittar på är det ganska brett. Men drama är klar favorit och står för över hälften av streamandet. Medan dokumentärer är betydligt mindre populärt. 

 

Västernorrlänningar streamar mest i landet

I genomsnitt streamar vi 4.4 timmar per hushåll och dag men det skiljer sig åt beroende på vart i landet du bor. Västernorrland toppar listan medan man Västerbotten streamar minst. 

 

 

– Att streamingen ökar så pass mycket har troligen flera orsaker. Antalet streamingtjänster per hushåll har till exempel fortsatt att öka under året. Det här är en trend som jag inte tror kommer avta. Det är en lyx att kunna titta när du vill på vad du vill. Själv väljer jag helst en spännande serie när dagens måsten är avklarade, säger Hanna Idelstam. 

Här kan du läsa rapporten om våra digitala vanor 2021 >

 

Streamingdatan är baserad på användandet av Telenor Stream och de tjänster som finns där. I studien har vi jämfört statistik från perioden 1 januari till 25 oktober 2020, med perioden 1 januari till 25 oktober 2021. Den lokala datan baseras på hur aktiviteten sett ut geografiskt, och åldersjämförelserna baseras på abonnemangstecknarens ålder.