Världen har förändrats – har du?

Vem har bestämt att livet online är mindre värt än livet offline?
Inte är det vi i alla fall.
Men en sak är säker – det finns gott om fördomar.

Världen har förändrats och skärmlivet blomstrar med eller utan oss.

Det är dags att vi tar vara på det.

 #Antautmaningen

Världen har förändrats och vår tid framför skärmarna med den. Det är dags att prata om det positiva skärmlivet och vad det ger oss. Vi har därför utmanat några av Sveriges mest populära influencers att berätta fördelar framför nackdelar och om hur deras skärmliv påverkar dem. #antautmaningen du också, berätta om ditt positiva skärmliv.

 

 

 

 

Cajsa Wessberg: Jag skäms för att kalla mig influencer

Cajsa Wessberg är en välkänd influencer med över 140 000 följare. Men hon presenterar sig inte som influencer, hon skäms över att säga det.

 

 

Är man lat om man jobbar hemma? 

Att jobba hemifrån eller på distans är något som allt fler vill göra. Men oron för att ses som oseriös eller lat gör att många inte vågar. Men det finns flera anledningar till våga gå emot attityderna.

Läs mer >

"Om vi släpper vår rädsla blir vi mindre ensamma"

Att dejta på nätet är det vanligaste sättet att träffa någon. Men det finns också många fördomar och attityder kring det som hindrar många från att testa.

Läs mer >

Olofmeister: Jag kunde inte rättfärdiga spelandet

De egna fördomarna gjorde att Olof "Olofmeister" Kajbjer Gustafsson inte vågade satsa på e-sport.

Därför vill vi bryta fördomarna

Det finns gott om fördomar. Att skärmar gör oss mindre sociala. Mer inskränkta. Att de försämrar relationer. Fördummar hjärnor. Men verkligheten är en annan. Det är dags att vi tar tillvara på skärmlivet.

Skärmtiden får oss att träffas mer

Idag tillbringar vi en stor del av vår tid framför skärmen. Men skärmtiden isolerar oss inte. Det är faktiskt tvärtom. Ju mer skärmtid vi har, desto mer träffar vi våra vänner.

Så ger vårt skärmliv oss fler vänner

Digital kommunikation ger oss ett rikare socialt liv och fler vänner. Trots det är det många som anser att det digitala livet skapar en känsla av ensamhet.

Det här lär vi oss på nätet

 Digital kommunikation gör oss mer nyfikna och ger oss möjligheter vi inte haft tidigare. Framför skärmen lär vi oss allt från matlagning till nya språk och programmering.