Vem har bestämt att livet online är mindre värt än livet offline?
Inte är det vi i alla fall.
Men en sak är säker – det finns gott om fördomar.

Nu tar vi ställning mot fördomarna om det som sker online. 
Världen har förändrats, har du? 

Cajsa Wessberg: Jag skäms för att kalla mig influencer

Cajsa Wessberg är en välkänd influencer med över 140 000 följare. Men hon presenterar sig inte som influencer, hon skäms över att säga det.

Olofmeister: Jag kunde inte rättfärdiga spelandet

De egna fördomarna gjorde att Olof "Olofmeister" Kajbjer Gustafsson inte vågade satsa på e-sport.

Därför är sociala medier introvertas väg till lycka

Gör sociala medier oss mer eller mindre sociala? Nej menar professorn och författaren Micael Dahlen. Istället ger det alla en chans att bygga vänskaper och ha ett socialt liv.

Därför skäms vi för att dejta online

Trots att många hittar kärleken online, menar över 50 procent att det finns ett tabu kring nätdejting. Varför skäms vi? Experterna Daniella Gordon och Siri Helle reder ut varför.

Lyssna på podden Världen har förändrats där Elinor Svensson med gäster och experter Daniella Gordon och Siri Helle pratar om Tinderbebisar och varför det är så pinsamt att träffa någon online

"Det är som en 600-personers kram"

Sociala medier har bidraget till att vi pratar mer om vårt välmående. Och de som söker stöd på sociala medier kan få en riktig 600-personers kram.

Experten: Vi kommer att skratta åt skärmtid

Ett av årets mest omtalade ämnen är skärmtid. Men att det fått ta så stor plats menar psykologen Siri Helle är något vi kommer att skratta åt i framtiden. 

Det här lär vi oss på nätet

 Digital kommunikation gör oss mer nyfikna och ger oss möjligheter vi inte haft tidigare. Framför skärmen lär vi oss allt från matlagning till nya språk och programmering.

Elinor Svensson: Det är på riktigt och det är viktigt! 

Att vi tillbringar en stor del av vår tid online är idag ett faktum. Men är vi osociala när vi sitter med mobilen i hand? Det tycker i alla fall inte komikern och programledaren Elinor Svensson.

Så ska du bete dig på sociala medier

I olika sociala sammanhang finns olika regler att följa. Men hur ska vi egentligen bete oss online? Här har vi samlat våra bästa tips.

Därför vill vi bryta fördomarna

Det finns gott om fördomar. Att skärmar gör oss mindre sociala. Mer inskränkta. Att de försämrar relationer. Fördummar hjärnor. Men verkligheten är en annan. Det är dags att vi tar tillvara på skärmlivet.

"Bort med mobillådan – jag är vuxen"

Mobillådan och skärmtid blev ett hett ämne 2019 och mobillådan utropades till årets julklapp. Men är det rätt väg att gå? 

Läs mer >