Bredband via stadsnät – fibernät och portal

Få supersnabbt bredband via ditt stadsnät genom Telenor. Plus tv och telefoni till riktigt bra priser.

Stadsnät

Samla mer, betala mindre

När du samlar mobil, bredband och tv (ej stream) hos oss får du upp till 100 kr rabatt – varje månad.

Läs mer om dina rabatter här

Smart wifi-app

Med appen Wifikontroll kan du till exempel dela ditt wifi med dina gäster med QR-kod, se alla enheter som är uppkopplade och pausa barnens tillgång till internet när det är läggdags. Du kan även få tips om var du ska ställa wifi-förstärkaren för bäst täckning och byta namn på ditt wifi för att enklare hitta det.

Välj aktiveringsdatum

Flyttdags? Börja inte betala för ditt nya bredband förrän du är på plats i ditt nya hem. Välj aktiveringsdatum upp till tre månader framåt. 

Med Telenor får supersnabbt bredband via ditt stadsnät. Välj mellan ett stort utbud av bredband, tv och telefoni i olika hastigheter och prisklasser. 

Vad är ett stadsnät?

Ett stadsnät är ett bredbandsnät, oftast öppen fiber, som drivs av en kommun. Ett stadsnät ska vara operatörsneutralt där tjänsterna (bredband, tv, med mera) tillhandahålls av kommersiella operatörer. 

Vad är ett öppet nät?

Öppet nät innebär att du som kund har möjlighet att välja fritt bland alla fiberleverantörer som finns i nätet. Motsatsen är ett slutet fibernät där oftast en leverantör har ensamrätt på att leverera tjänster.

Vad är fiber?

Fiberoptik är ett sätt att överföra information på. Ljussignaler skickas i mycket hög hastighet genom fiberoptiska kablar gjorda av glas eller plast. Fiber är billigare än koppartrådar och tar upp mindre plats. 

Vad gör man på en portal?

På en portal presenteras stadsnätets leverantörer och deras utbud. Här kan du jämföra priser och tjänster på bland annat bredband, tv, telefoni. Portalerna listar leverantörerna på lika villkor. 

Övriga aktörer med tjänster från Telenor:

Affärsverken, Bjärekraft , Bollnäs Energi, Fiberstaden, Gästabudsstaden, Halmstads stadsnät, Kungälv Energi, Kurbit, Landskrona stadsnät, Lunet, Netsam, Njudung/Vetlanda, Open Infra, Ownit, PiteEnergi, SEOM (Sollentuna Energi), ServaNet, Sundbybergs stadsnät, Telge, Telia Öppen Fiber, Trollhättan Energi, Umeå Energi, Utsikt och Wexnet.