Bredband via stadsnät – fibernät och portal

Få supersnabbt bredband via ditt stadsnät genom Telenor. Plus tv och telefoni till riktigt bra priser.

Stadsnät

Ingen bindningstid

När du tecknar ett nytt bredbandsabonnemang har du ingen bindningstid och du stannar så länge du vill. Vi kommer heller inte be dig att betala någon frakt- eller startavgift. Precis så som det ska vara!

Samla mer, betala mindre

När du samlar mobil, bredband och tv (ej stream) hos oss får du upp till 100 kr rabatt – varje månad.

Läs mer om dina rabatter här

Välj aktiveringsdatum

Flyttdags? Börja inte betala för ditt nya bredband förrän du är på plats i ditt nya hem. Välj aktiveringsdatum upp till tre månader framåt. 

Med Telenor får supersnabbt bredband via ditt stadsnät. Välj mellan ett stort utbud av bredband, tv och telefoni i olika hastigheter och prisklasser. 

Vad är ett stadsnät?

Ett stadsnät är ett bredbandsnät, oftast öppen fiber, som drivs av en kommun. Ett stadsnät ska vara operatörsneutralt där tjänsterna (bredband, tv, med mera) tillhandahålls av kommersiella operatörer. 

Vad är ett öppet nät?

Öppet nät innebär att du som kund har möjlighet att välja fritt bland alla fiberleverantörer som finns i nätet. Motsatsen är ett slutet fibernät där oftast en leverantör har ensamrätt på att leverera tjänster.

Vad är fiber?

Fiberoptik är ett sätt att överföra information på. Ljussignaler skickas i mycket hög hastighet genom fiberoptiska kablar gjorda av glas eller plast. Fiber är billigare än koppartrådar och tar upp mindre plats. 

Vad gör man på en portal?

På en portal presenteras stadsnätets leverantörer och deras utbud. Här kan du jämföra priser och tjänster på bland annat bredband, tv, telefoni. Portalerna listar leverantörerna på lika villkor. 

De största aktörerna inom öppen fiber: 

Open Universe

Open Universe ägs av Telenor och har ett öppet fibernät med många olika leverantörer och tjänster. De har ett av Sveriges tätaste och längsta fibernät och är helt leverantörsneutralt. 

Zitius

Zitius ägs av Telia och har ett öppet fibernät som är leverantörsneutralt. På deras portal Zmarket kan du välja mellan en uppsjö av olika tjänster som tv, bredband och telefoni. 

iTUX

iTUX är en kommunikationsoperatör som idag förmedlar över 180 000 tjänster i sitt öppna bredbandsnät. iTUX drivs av Com Hem-koncernen men är neutralt, alla leverantörer är välkomna.

IP-Only

IP-Only bygger ett öppet fibernät över hela Sverige så att fler ska få en möjlighet till en stabil fiberuppkoppling. Alla leverantörer av digitala tjänster välkomnas.

Fibra

Fibra är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Mälardalen. Ett stadsnät vars internetleverantörer erbjuder allt från 1Mbit/s till 1 000 Mbit/s. Valet är ditt. 

Öresundskraft

Med stadsnät får du tillgång till internet, tv och telefoni från flera tjänsteleverantörer. Öresundskraft når ut till över 30 000 hushåll i Helsingborg, Höganäs, Bjuv och Åstorps kommun.

Övriga aktörer med tjänster från Telenor:

Utsikt, Wexnet, Servanet, Sollentuna Energi och Öppna Stadsnät.