Bredband via stadsnät – fibernät och portal

Få supersnabbt bredband via ditt stadsnät genom Telenor. Även tv och telefoni till riktigt bra priser.

Stadsnät

 

Slipp bindningstiden

Avsluta när du vill

 

Fri frakt- och startavgift

Inga dolda avgifter

 

Surfa hur mycket du vill

Obegränsad surf ingår

Telenor och Bredbandsbolaget har blivit ett och vi ger dig en mycket stabil och snabb uppkoppling via ditt stadsnät. Välj mellan ett stort utbud av bredband, tv och telefoni i olika hastigheter och prisklasser. 

Vad är ett stadsnät?

Ett stadsnät är ett bredbandsnät, oftast öppen fiber, som drivs av en kommun. Ett stadsnät ska vara operatörsneutralt där tjänsterna (bredband, tv, med mera) tillhandahålls av kommersiella operatörer. 

Vad är ett öppet nät?

Öppet nät innebär att du som kund har möjlighet att välja fritt bland alla fiberleverantörer som finns i nätet. Motsatsen är ett slutet fibernät där oftast en leverantör har ensamrätt på att leverera tjänster.

Vad är fiber?

Fiberoptik är ett sätt att överföra information på. Ljussignaler skickas i mycket hög hastighet genom fiberoptiska kablar gjorda av glas eller plast. Fiber är billigare än koppartrådar och tar upp mindre plats. 

Vad gör man på en portal?

På en portal presenteras stadsnätets leverantörer och deras utbud. Här kan du jämföra priser och tjänster på bland annat bredband, tv, telefoni. Portalerna listar leverantörerna på lika villkor. 

De största aktörerna inom öppen fiber: 

Övriga aktörer med tjänster från Telenor:

Utsikt, Wexnet, Servanet, Sollentuna Energi och Öppna Stadsnät.