Mobiltäckning i Sverige

Telenors mobilnät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och 90 procent av landets yta. Det är ett resultat av vår satsning på att bygga ut mobilnätet.

Just nu bygger vi successivt ut 4G och 5G-nätet för alla våra kunder över hela landet och de flesta kommer att kunna surfa med 5G under 2023. På kartan nedan kan du se vilken täckning vi har hos dig i dag.

Täckningskarta

På kartan nedan kan du se vilken typ av täckning vi har var, och vilka hastigheter du kan komma upp i.

Tänk på att det aldrig går att garantera täckning på en enskild plats, eftersom den kan variera beroende på hur området ser ut. Läs mer om täckning

Hastigheten som visas på kartan kan också skilja sig från verkligheten beroende på vilken typ av mobil du använder och kringliggande objekt. Och för att surfa i till exempel 5G behöver du ha en telefon som klarar av den typen av frekvenser.

5G hos Telenor

5G erbjuder topphastigheter som är 10 gånger högre än 4G och nät som ger dig ordentlig täckning. I slutet av 2023 kommer större delen av den svenska befolkningen kunna surfa på våra 5G-nät.

En sommarstuga vid en sjö.

Vad påverkar mottagning och hastighet?

Det finns många faktorer som kan påverka vilken täckning du har och hur snabbt du kan surfa. Visste du till exempel att om du använder handsfree och lägger mobilen på ett bord kan mottagningen förbättras?

Och vilken hastighet på surfen är det egentligen rimligt att förvänta sig?

Läs mer om mottagning och hastighet >

Läs mer om mottagning och hastighet hos PTS >

Hitta svaret själv

Sök på det du undrar över. 

Hittade du inte svaret på din fråga?


Kontakta kundservice. 


Öppet vardagar kl 8-18. Teknisk support för bredband, tv och hemtelefoni via bredband har dessutom öppet på vardagar kl 8-18 och på lördagar 10-17.

När du ringer oss behöver du identifiera dig med BankID eller personlig kod.