Allt om autogiro

Väljer du att betala din faktura med autogiro så dras summan automatiskt från ditt bankkonto varje månad. Dessutom slipper du fakturaavgift. Smidigt!

Så här skaffar du autogiro

1. Logga in i banken
Börja med att logga in på din internetbank och söka upp funktionen för att lägga till autogiromedgivande.

2. Ange betalningsuppgifter
Betalningsmottagare: Telenor Sverige AB
Bankgironummer: 5572-4959
Du kan också välja att söka upp betalningsmottagare.

3. Ange dina uppgifter
Följ instruktionerna hos din bank och ange de uppgifter de efterfrågar. Tips! Ditt kundnummer (kallas även betalarnummer) står på första sidan av din faktura. Fakturan hittar du i Mitt Telenor.

4. Signera. Klart!

Bra att veta om autogiro

 • Dras samma datum varje månad
  Autogirodragningen sker den 28:e varje månad. Infaller datumet på en helgdag, dras pengarna föregående arbetsdag.

 • Använd din internetbank
  Du skaffar autogiro i din internetbank. Om du inte aktiverat din internetbank så hjälper din bank dig gärna med det.

 • Du behöver ingen blankett
  Tidigare var man tvungen att ha en blankett för att ansöka om autogiro, men det behövs inte längre.

 • Har du både mobiltelefoni och bredband eller tv hos oss?
  I så fall har du två kundnummer och får två fakturor, vilket innebär att du måste ansöka om autogiro för båda, om det är det du vill ha.

 • Det kan hända att du får en pappersfaktura ändå
  Beroende på när du skaffar autogiro kan det bli så att en pappersfaktura skickas ut innan ditt medgivande om autogiro har hanteras av banken. I så fall ska pappersfakturan betalas. Är du ny kund hos oss kan du inte skaffa autogiro förrän du fått din första faktura.

Frågor och svar om autogiro

 • I appen Mitt Telenor kan du se hur du betalar dina kommande fakturor. Klicka på fakturor, sen på obetalda fakturor och längst ner ser du ditt betalsätt.

  Tänk på att om du har både mobiltelefoni och bredband eller tv från oss så har du två kundnummer och får två fakturor. Det innebär att du måste göra en ansökan för varje kundnummer.

  Autogiro

  När det gäller att se om en autogiro-ansökan gått igenom är det är olika från bank till bank. De flesta banker skickar ut en bekräftelse per post när din ansökan om autogiro har godkänts. Kontakta din bank för att få veta hur deras rutiner ser ut samt hur lång tid det tar. 

  E‑faktura

  För e‑faktura så ser du direkt i din internetbank att allting är okej. Tänk på att du inte kan se själva e‑fakturan förrän vi har skickat den till din bank. Det gör vi en gång per månad. 

  Om du får en papperfaktura ändå...

  ...så behöver det inte betyda att något har blivit fel. Beroende på när du skaffar autogiro eller e‑faktura kan det nämligen bli så att en till pappersfaktura skickas ut innan ditt medgivande om autogiro eller e‑faktura hinner hanteras av banken. 

 • De vanligaste orsakerna till problem med att skaffa autogiro är:

  • Fel kundnummer (kallas även betalarnummer) 
   Ditt kundnummer hittar du på fakturan. Fakturorna hittar du i Mitt Telenor
  • Du har redan ansökt om autogiro
   Det finns ett autogiro hos banken sedan tidigare.
  • Bankgironumret stämmer inte
   Rätt nummer är 5572-4959 
  • Flera kundnummer/betalarnummer
   Om du har både mobiltelefoni och bredband eller tv hos oss har du två kundnummer och får två fakturor. Det innebär att du måste ansöka om autogiro för båda, om det är det du vill ha.

  Läs mer om autogiro

 • Du kan enkelt ansöka om autogiro eller e-faktura via din internetbank genom att använda din bankdosa. De uppgifter som behövs för att ansöka hittar du på din pappersfaktura från Telenor.

  Samma uppgifter kan du få från kundservice, men då behöver du identifiera dig. Om du inte har BankID kan du att identifiera dig med hjälp av en personlig kod som du beställer via kundservice på 020-222 222. Koden skickas till din folkbokföringsadress. 

 • Nej. Eftersom du är ansluten till autogiro så betalas din faktura automatiskt varje månad. Därför finns det ingen anledning att betala den med Swish.

  Fått en påminnelse?
  Om det skulle vara för lite pengar på kontot när autogirobetalningen dras och du får en betalningspåminnelse så kan du använda Swish för att betala påminnelsen

 • Om det inte finns tillräckligt mycket pengar på kontot när din faktura ska betalas via autogiro kommer vi att försöka tre gånger till. Försöken görs en gång om dagen tre vardagar efter fakturans förfallodag. 

  Har vi inte kunnat dra pengar då kommer du som har ett abonnemang för mobiltelefoni eller mobilt bredband att få ett sms från oss. Sms:et innehåller summan du ska betala samt vårt postgironummer. Du kommer även att behöva ditt fakturanummer/ocr. Det hittar du i Mitt Telenor

 • För att ta reda på om vi har mottagit betalningen av din faktura loggar du in i Mitt Telenor. Informationen du ser där är samma som vi har tillgång till. Vi kan alltså inte se om fakturan är betald innan du kan se det själv.

  I Mitt Telenor ser du dina fakturor uppdelade utifrån om de är obetalda eller betalda. Du som har mobilabonnemang kan även se dina kommande kostnader. 

  Mitt Telenor finns även som app för dig som har mobilabonnemang.

   

  Står fakturan som obetald eller förfallen trots att du har betalat kan du läsa mer här.

   

 • Mitt Telenor ser du nya och gamla fakturor.

  I Mitt Telenor hittar du även

  • Betalstatus
  • När nästa faktura skickas ut
  • Hur du betalar (till exempel med autogiro eller e-faktura)
  Mitt Telenor finns både här på webben, och som app för dig som har mobilabonnemang hos oss. 


  Kan du inte se dina fakturor i Mitt Telenor?

  Det beror förmodligen på att du inte har verifierat dig som ägare till ditt abonnemang. 

  Har du e‑faktura?

  Då kan du även se dina fakturor i din internetbank. 

 • Det beror på om du har e-faktura eller autogiro. 

  E-faktura
  Om du har e-faktura och vill ändra vilket datum som fakturan betalas gör du det i din internetbank. Du gör det samtidigt som du godkänner att fakturan ska betalas. Men tänk på att fakturan ska vara betalad senast på förfallodatumet.

  Autogiro
  Har du autogiro kan du inte byta betaldatum på din faktura.