E-faktura

När du betalar med e-faktura så slipper du avgiften för pappersfaktura. Samtidigt har du full kontroll över betalningen.

Så här skaffar du e‑faktura

1. Logga in i din bank
Börja med att logga in på din internetbank och lägg till betalningsmottagare för e‑faktura.

2. Ange betalningsuppgifter
Betalningsmottagare: Telenor
Bankgironummer: 5572-4959
Du kan också välja att söka efter betalningsmottagare.

3. Ange dina uppgifter
Följ instruktionerna hos din bank och ange de uppgifter de efterfrågar. Tips!  Ditt kundnummer står på första sidan av din faktura. Fakturan hittar du i Mitt Telenor.

4. Signera. Klart!

 

När kan jag se min e‑faktura?

Du kan se e‑fakturan när vi har skickat den till din bank. Det gör vi en gång per månad. Alltså kan det ta så lång tid innan du kan se e‑fakturan i din internetbank. Om du loggar in i Mitt Telenor så kan du se det datum vi kommer att skicka e‑fakturan.

Bra att veta om e-faktura

 • Använd din internetbank
  Det är hos din bank du väljer om du vill betala med e‑faktura, vi på Telenor kan inte hjälpa dig med det. Tänk på att du måste vara ansluten till bankens tjänst för internetbetalning.  

 • Minskar risken för fel
  En fördel med e‑faktura är att alla uppgifter som ocr-nummer, betalningsdag och belopp är ifyllda i förväg. Det minskar risken för fel.

 • Det kan hända att du får en papperfaktura ändå
  Beroende på när du skaffar e-faktura kan det bli så att en pappersfaktura skickas ut innan ditt medgivande om e-faktura har hanteras av banken.

Vanliga frågor om e-faktura

 • I appen Mitt Telenor kan du se hur du betalar dina kommande fakturor. Klicka på fakturor, sen på obetalda fakturor och längst ner ser du ditt betalsätt. 

  Autogiro

  När det gäller autogiro så är det är olika från bank till bank. De flesta banker skickar ut en bekräftelse per post när din ansökan om autogiro har godkänts. Kontakta din bank för att få veta hur deras rutiner ser ut samt hur lång tid det tar. 

  E‑faktura

  För e‑faktura så ser du direkt i din internetbank att allting är okej. Tänk på att du inte kan se själva e‑fakturan förrän vi har skickat den till din bank. Det gör vi en gång per månad. 

  Om du får en papperfaktura ändå...

  ...så behöver det inte betyda att något har blivit fel. Beroende på när du skaffar autogiro eller e‑faktura kan det nämligen bli så att en till pappersfaktura skickas ut innan ditt medgivande om autogiro eller e‑faktura hinner hanteras av banken. 

 • Om du inte kan se dina fakturor i Mitt Telenor beror det förmodligen på att du inte har verifierat dig som ägare av ditt abonnemang i Mitt Telenor. 

 • Det beror på om du har e-faktura eller autogiro. 

  E-faktura
  Om du har e-faktura och vill ändra vilket datum som fakturan betalas gör du det i din internetbank. Du gör det samtidigt som du godkänner att fakturan ska betalas. Men tänk på att fakturan ska vara betalad senast på förfallodatumet.

  Autogiro
  Har du autogiro kan du inte byta betaldatum på din faktura.