Aktivering - Första telejacket och seriekoppling

Bra att veta innan du kopplar upp dig.

 • Seriekoppling

  Routern måste vara ansluten till det första telejacket. Jacket ska vara seriekopplat vilket innebär att signalen går till ett telejack i taget. Detta gör att annan teleutrustning inte kan störa din internetuppkoppling.

 • Hitta första jacket

  Första telejacket sitter oftast närmast ytterdörren. Om du bor i villa som tidigare haft luftledning kan det första telejacket istället sitta på övervåningen.

 • Kontrollera övriga telejack

  Nu ska du kontrollera övriga telejack med en annan telefon. Koppla in den i alla telefonjack, en efter en. Om det inte hörs någon kopplingston är allt i sin ordning.

  Hörs det en kopplingston kan det istället vara det som är det första telejacket. Sätt testpluggen där. Upprepa sedan proceduren.

  Hittar du inget första telejack kan det bero på att de är parallellkopplade istället för seriekopplade.

 • Testa med röd plugg

  Om du har Telenors röda testplugg kan du sätta den i det telefonjack du tror är det första. Annars går det lika bra med en analog telefon. Sätt den i telejacket och lyft av luren.

 • Ändra till seriekoppling

  Om du vill kan du försöka ändra till seriekoppling själv. Börja med att försiktigt skruva bort locken på telejacken. I ett felkopplat telejack är båda kabelparen ofta anslutna till de nedersta skruvarna.

  Kontrollera vilka kablar som hör ihop. Koppla det inkommande paret till de nedre skruvarna. Det andra paret, det som leder vidare till nästa telejack, ska kopplas till de övre skruvarna.

  Koppla in en telefon i jacket när du är klar. Om du hör en kopplingston har du kopplat rätt.

Fick du den hjälp du behövde?

Ja! Nej, jag behöver mer hjälp