Webbmejl

Här hittar du som har ett bredbandsabonnemang inställningar för din webbmejl.

Vanliga frågor och svar om webbmejl

  • Sedan slutet av september 2020 ingår inte längre en mejladress i bredbandsabonnemangen från Telenor. För dig som sedan tidigare har en mejladress från Telenor funkar det så här:

    • Adresserna slutar på @bredband.net
    • Varje e-postlåda har storleken 1 GB
    • Vi stödjer POP3 för hämtning av e-post och SMTP för skickande, både okrypterat och via SSL
    • Dina e-postadresser går också att nå via webbmejlen på webbmejl.telenor.se
  • Tyvärr kan det förekomma driftstörningar på bredbandet, men om du har lagt till webbmejlen på din mobiltelefon eller surfplatta kan du ändå komma åt den. Smart, eller hur? 

    Lär dig hur man gör genom att besöka vår guide Inställningar för e-postprogram och välj den enhet eller det e-postprogram som du använder.

  • För att logga in i webbmejlen behöver du din epostadress och ditt lösenord.

    Har du glömt ditt lösenord? 

    Klicka på länken Har du glömt ditt lösenord på inloggningssidan. Fyll i din @bredband.net-adress. Därefter får du ett mejl till den mejladress som du angivit som din återställningsadress.

    Kommer mejlet med återställningslänken inte fram?

    Börja med att kolla att mejlet inte har hamnat i mappen för skräppost. Inte där heller? Då beror det förmodligen på att den epostadress som är angiven som din återställningsadress är en annan än den du använder idag. Det löser du så här:

    1. Logga in i i Mitt Telenor. 
    2. Klicka på Min profil.
    3. Under rubriken Kontakuppgifter ser du epostadressen. Om du vill kan du ändra den.
  • Här hittar du guider till de vanligaste mobiltillverkarna. Om din mobil inte finns med, gå till tillverkarens egna hemsida.

    Har du en bredband.net mejladress?

    Om du vill komma åt mejlen från din mobil, surfplatta eller dator ska du ha en IMAP-inställning. Allt du gör med din mejl (läser, skriver, skapar mappar med mera) syns då på alla dina enheter.

    Inkommande e-postserver: imap.bredband.net
    Port:143 (port 993 om du använder SSL)

    Utgående e-postserver: smtp.bredband.net
    Port: 465 (port 587 om du använder SSL)


    Vill du hellre att mejlen bara kan nås från en enhet, till exempel din dator, ska du ha en POP3-inställning. Detta är vanligt för dig som får och skickar känslig information. Ett mejl med en POP3-inställning slängs från servern efter att du hämtat ner det.

    Inkommande e-postserver: pop.bredband.net
    Port: 110 (port 995 om du använder SSL)

    Utgående e-postserver: smtp.bredband.net
    Port: 465 (port 587 om du använder SSL)

    Läsa e-post utomlands

    Det enklaste är att använda webbmejlen när du är utomlands, den fungerar i alla länder.

    Det går även bra att använda en e-postklient, men av säkerhetsskäl kan du inte skicka mejl via den i Brasilien, Brittiska Jungfruöarna, Egypten, Filippinerna, Indien, Kina, Lettland, Nigeria, Pakistan, Ryssland, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Vietnam eller Zimbabwe. Om du befinner dig i något av dessa länder måste du använda webbmejlen. 

    Logga in på webbmejlen

  • Våra mejladresser har sitt ursprung i Bredbandsbolaget. Eftersom de är fortsatt relevanta för alla våra bredbandskunder har vi tagit beslutet att behålla mejladresserna som de är.

  • En e-postserver sorterar och lagrar e-post på internet. All din e-post som skickas till din mejladress går via en e-postserver. Där lagras den tills du hämtar eller slänger den.

    Det finns olika sätt att hämta e-post från en mailserver. När du använder POP3, Post Office Protokoll 3, hämtas ditt mejl från servern när du läser det. Efter det finns den bara lokalt på den enhet du läser din mejl på, till exempel din dator.

    IMAP används, till skillnad från POP3, för att läsa meddelandet direkt på e-postservern istället för att ladda hem det. När du använder IMAP kan du läsa och hantera din e-post på flera olika enheter samtidigt.

  • Se om ditt mejl kan ha hamnat i en annan mapp än inkorgen. Om du använder en mejlklient som t.ex. Outlook eller Thunderbird, kolla att du har uppdaterat din mjukvara. 

  • Om du använder en mejlklient som t.ex. Outlook eller Thunderbird, kolla att du har uppdaterat din mjukvara. 

  • Nej, tyvärr, den funktionen finns inte längre.