Kolla inställningarna för data-roaming

För att kunna surfa utomlands måste du aktivera data-roaming. Det klarar du i ett nafs! Kolla nedan:

I en iPhone/iPad:

1. Gå in på Inställningar.
  2. Välj Mobilnät.
  3. Slå på Data-roaming.

Under Inställning >> Mobilnät kan det finnas ett val som heter EU-roaming. Om du ser detta val - se till så EU-roaming inte är aktivt, d.v.s. det ska inte vara grönmarkerat.

I en Android-mobil/surfplatta:

1. Gå in på Inställningar.
  2. Välj Mobila nätverk.
  3. Slå på Data-roaming. Det kan skilja sig åt mellan olika mobilmodeller.

Har du ett mobilt bredband?

1. Se till att ditt abonnemang är öppet för roaming. Har du ett modem: se menyn i klienten. Har du en wifi-puck, se menyn i routern.
  2. Se till att routern/modemet/surfplattan är öppen för roaming.
  3. I vissa klienter/routers kan det finnas behov av att manuellt koppla upp vid roaming och bekräfta att man accepterar det.

Hoppas verkligen att du fick hjälp nu!