Aktivera VoLTE på din iPhone

VoLTE (Voice over LTE) eller röstsamtal via 4G är precis som det låter ett sätt att ringa via 4G-nätet.

För att kunna ringa VoLTE-samtal behöver du bara uppdatera programvaran i din iPhone till senaste versionen. Du kan nu få en fråga om du vill acceptera nya operatörsinställningar. När du har gjort det ska VoLTE-samtal vara aktiverat på din iPhone.

Vill du dubbelkolla att det verkligen är så? Gå in på Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata > Röst och data. Där ska 4G eller 5G vara valt.

Om du inte får frågan om du vill acceptera nya operatörsinställningar, eller om du redan har valt att inte acceptera dem och nu ångrar dig, kan du gå in på Inställningar > Allmänt > Om. Då kommer frågan upp.

Läs mer om VoLTE