Aktivera wifi

Säkerheten kan vara lite sisådär i offentliga wifi-nätverk, som finns i till exempel köpcentrum, i kollektivtrafiken och på flygplatser. Så tänk på var och när du kopplar upp dig mot. Det kan också vara bra att använda VPN.

Den här guiden visar hur du gör i det senaste operativsystemet (iOS) från Apple. Så börja gärna med att se till att det är installerat på din mobil – inte minst för att den ska fungera så bra och säkert som möjligt.

Så här uppdaterar du operativsystemet

Nu har du senaste iOS installerat, eller hur? Då kör vi!

• Gå till startskärmen

• Välj "Inställningar​"

• Välj "Wi-Fi​"

• Slå på Wi-Fi

• Välj nätverk

Nu ser du en lista över tillgängliga nätverk. Välj det du vill ansluta dig till. Är inte nätverket du vill ansluta till med på listan? Se till att det är aktivt samt inom telefonens räckvidd. ​

• Ange eventuellt lösenord

Är nätverket du vill ansluta till lösenordsskyddat anger du lösenordet nu.