Skadad mobil eller surfplatta

Har olyckan varit framme? Denna steg för steg-guide beskriver vad du behöver göra. I sista steget får du hjälp med en skadeanmälan eller ett serviceärende. 

 • Gör en back-up

  Börja med att säkerhetskopiera din enhet för att inte tappa bort värdefull information, såsom kontakter, bilder, och appar.

  Så säkerhetskopierar du din...

  ...iPhone
  ...Samsung
  ...Sony Xperia
  ...iPad

 • Om du har en iPhone eller iPad: Inaktivera "Hitta min iPhone"

  Funktionen "Hitta min iPhone" måste vara inaktiverad när du skickar in din gamla mobil till oss. Du kan göra det på två sätt:

  1. På din skadade mobil. Så här gör du.

  2. Via en annan mobil eller dator. Så här gör du.

 • För dig utan försäkringen Trygg 48

  Om du inte har försäkringen Trygg 48 skapar du ett serviceärende

  För dig med försäkringen Trygg 48

  1. Har du försäkringen Trygg 48 så startar du en skadeanmälan hos vår samarbetspartner. 

  2. Därefter får du en bekräftelse via mail/sms med en länk dit du hela tiden kan följa ditt ärende. Har du frågor om ärendet ringer du till 08-42 00 38 99.

  3. Inom 48 timmar (vardagar) från det att din skadeanmälan är registrerad och komplett och du har fått en bekräftelse om att ersättning skickats till dig finns en utbytesenhet att hämta på närmaste utlämningsställe. Befinner du dig utomlands kan vi inte garantera att du får en ny enhet inom den tidsramen, men vi skickar din nya enhet så fort din skadeanmälan är registrerad och komplett.

  4. En faktura på självrisken skickas till dig.

  5. När du hämtat ut din nya mobil/surfplatta skickar du tillbaka din gamla i samma förpackning som den nya enheten levererades i. (Vid stöld och förlust bortser du såklart från det här steget).

  Information om självrisk hittar du i villkoren för Trygg 48.

  Vill du slippa självrisken? 

  Vill du använda din produktgaranti istället för försäkringen skapar du ett serviceärende istället för en skadeanmälan. Om du är osäker om felet som uppstått täcks av produktgarantin, kan du ringa vår serviceverkstad på 08-400 045 04, vardagar 10–17.