Installera Surfa Säkert på din dator

Följ instruktionerna nedan för att installera Surfa Säkert på din dator (PC eller Mac). Det kommer att gå som en dans!

• Öppna mejlet med installationsuppgifterna

När du har köpt Surfa Säkert får du ett mejl från safeavenue@f-secure.com som innehåller dina installationsuppgifter. Hittar du inte mejlet? Kolla din skräppost!

• Klicka på Kom igång med Surfa Säkert

I mejlet finns en länk som heter Kom igång med Surfa Säkert. Klicka på den för att ladda ned installationsfilen. Nu hamnar du på rätt ställe i AppStore eller Google Play beroende på om du har en Mac eller PC.

Klicka sedan på den nedladdade filen för att starta installationen. Tips! Har du en PC och är osäker på var filen har sparats? Öppna din webbläsare och tryck på Ctrl + J på tangentbordet. Då hittar du filen.

• Följ instruktionerna för att installera

Om du har en PC kan du bli ombedd att starta om datorn.

Följ instruktionerna på skärmen för att installera Surfa Säkert. Kom ihåg att installera filen för alla användare på datorn. Om du blir ombedd att fylla i dina inloggningsuppgifter så finns de i mejlet (se steg 1 ovan).

Godkänn installationen – sedan är det klart!

Nu kommer du åt Surfa Säkert genom att öppna programmet på din dator. Du kan enkelt välja att lägga till fler enheter, exempelvis någon annan enhet du äger, ditt barns eller någon annans enhet.

Tips! När du installerar Surfa Säkert på ditt barns eller någon annans enhet kan du justera vissa inställningar. Läs mer under Barnprofil

Fler inställningar och hur du hanterar Surfa Säkert