Tips om installationen av Mediahubben inte gick bra

Om du inte kommer igång med din tv-tjänst, kan du kontrollera några saker på egen hand:

Funkar det inte alls?

• Se till att alla kablar sitter rätt och är ordentligt instuckna samt att du valt rätt källa (source) på tv:n.
  • Starta om tjänstefördelaren/routern. Vänta några minuter, starta sedan om tv-boxen.

Funkar det, men inte så bra?

Är det dålig bild, går lite segt och/eller vissa kanaler saknas?

• Testa att ansluta Mediahubben direkt till din tjänstefördelare istället för till routern. Använd porten märkt "tv" om du har en sådan.

Funkar det ändå inte? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vanliga frågor om Telenor Mediahubb

• Så här!

1. Tryck två gånger på OK på fjärrkontrollen

2. Välj Text-tv i menyn

3. Tryck OK för att få fram det numeriska tangentbordet.

4. Skriv in numret på den sida du vill titta på eller tryck på OK på fjärrkontrollen och byt sida med hjälp av pilarna

5. Tryck BAKÅT för att lämna text-tv-läget.

• Netflix finns inte som app i vår Mediahubb av rättighetsskäl, och går inte heller att casta via hubben.

• Så här gör du för att använda Chromecast tillsammans med Telenor Mediahub.

1. Välj först den app du vill använda. Appen du använder måste även ha stöd för att streama till Chromecast. Om du inte ser Chromecast-ikonen kan det vara så att den appen du använder inte har stöd för Chromecast. Se också till att appen är uppdaterad till den senaste versionen.
    2. Klicka sedan på ikonen längst upp till höger och välj din Chromecast-enhet.
    3. Starta ett program eller funktion i den app som du har valt och börja streama.

Bra att veta:
    För att streama innehåll via Chromecast måste båda enheterna som används vara anslutna till samma wifinätverk.

Netflix går inte att streama via Chromecast på grund av rättighetsskäl.

• För att kunna ladda ner appar till din Telenor Mediahub behöver du logga in med ett Google-konto. Har du inget redan skapar du det här

Börja med att lägga till ditt konto

1. Klicka på Hem (hus-symbolen) på fjärrkontrollen och välj Inställningar (kugghjulsymbol på skärmen).
    2. Gå till Inställningar för Android och välj Konton och inloggning
    3. Klicka på Lägg till konto, välj kontotyp Google och klicka därefter på Logga in
    4. Skriv in mailadress och lösenord med hjälp av tangentbordet som visas på skärmen, eller använd mobilen eller datorn för att logga in.
    5. Verifiera under Inställningar att kontot är inlagt och stämmer.

Sedan lägger du till appar

1. Klicka på Hem (hus-symbol) på fjärrkontrollen och välj Appar i toppmenyn. Välj sedan Google Play Butik för att se tillgängliga appar.
    2. Hitta appar genom att antingen bläddra bland utvalda appar (använd navigeringsknapparna på fjärrkontrollen) eller klicka på förstoringsglassymbolen för att söka efter specifika appar med rösten eller tangentbordet som visas på skärmen.
    3. Markera den app som önskas och klicka OK med hjälp av fjärrkontrollen. Välj därefter Installera och följ instruktionerna.
    4. När appen installerats hittar du den under Appar > Alla appar.
  • Så här!

• Välj ”Hem” i toppmenyn, längst till höger i undermenyn.
    • Du kan även hyra film via SF Anytimes och Nordisk Films egna ingångar som återfinns under ”Filmer och serier” i huvudmenyn.
    • Koden för hyrfilm är förinställd till 0000, men byt gärna till en egen kod.
  • Den förinställda koden för att hyra film i Mediahubben är 0000, men vi rekommenderar att du byter till en som är svårare att gissa.

• Om du vill ladda ner appar till din Telenor Mediahub behöver du ett Google-konto, annars inte.

Skapa och/eller läs mer om Google-konton här