Kom igång med tv-boxen Arris

Här kan du se en film om hur du gör när du installerar tv-boxen. Eller så följer du textguiderna.

Anslut tv-boxen

1. Koppla hdmi-kabeln mellan tv:n och tv-boxen.
  2. Koppla in nätverkskabeln mellan tv-boxen och antingen bredbandsuttaget, tjänstefördelaren eller routern.
  3. Om du har en tjänstefördelare kopplar du in kabeln i porten märkt Tv. Saknar du märkning kan du se en tabell med vilken port som passar dig här: Koppla in rätt port
  4. Koppla strömkabeln mellan tv-boxen och ett eluttag.
  5. Sätt på tv-boxen genom att trycka på On-knappen på boxens baksida.

Koppla ihop tv-boxen med fjärrkontrollen

1. Börja med att sätta i batterier i din fjärrkontroll.
  2. Kontrollera att du har rätt ingång inställd på din tv. Det gör du genom att välja knappen på din fjärrkontroll som heter Source, Input eller AV. Knappen kan även vara märkt med en pilsymbol. Välj sedan den hdmi-ingång som boxen är inkopplad till. För att hitta rätt ingång kan du följa hdmi-kabeln från tv-boxen till tv:n. Om kabeln exempelvis är kopplad till uttag 1, ska du välja Hdmi 1 på din tv.
  3. Följ instruktionerna på tv-skärmen. Tryck på Ok och på den blå knappen samtidigt.
  4. Knappa in den fyrsiffriga koden som står på din tv-skärm med fjärrkontrollen. Var noga och se till att varje siffra registreras.
  5. Klart! Nu ska din tv-tjänst starta automatiskt.

Ladda ner pdf:erna för mer detaljerad information:
Installationsguide för Arris tv-box
Användarmanual för Arris tv-box

Viktigt att tänka på

Kablar

Använd kablarna som följer med boxen. Äldre kablar kan ha en annan strömstyrka än vad din nya tv-box behöver.

Bredband

Kolla att du är uppkopplad mot nätet innan du startar tv-boxen. Om du även köpt bredband av oss, se till att installera det först: Kom igång med ditt bredband här.

Placering

Din tv-box behöver inte stå synlig eftersom den drivs via radiosignaler från fjärrkontrollen. Däremot ska boxen inte stå i ett stängt skåp, eller ovanpå annan elektronisk utrustning, då kan den överhettas. Lämna minst 20 centimeter ovanför för att det ska bli bra ventilation.

Fungerar det inte?

• Kontrollera att du valt rätt hdmi-källa (source) med fjärrkontrollen.

• Kontrollera även att kablarna sitter i rätt uttag och att de är ordentligt instuckna.

• Starta om tjänstefördelaren och routern. Vänta några minuter, starta sedan om tv-boxen.

• Om du fortfarande inte får det att fungera, eller om du får felmeddelandet "Digitalboxen är inte registrerad" – kontakta oss.

Här hittar du kanalplatserna