Titta på Telenor Stream via Chromecast

Har du en Chromecast? Vill du kolla på tv? Toppen, då är du på rätt ställe! Här hittar du allt om hur du kommer igång och får ut det mesta och bästa av Telenor Stream.

Kom igång

1. Aktivera Telenor Stream här (länken öppnas i nytt fönster).
  2. Sätt i Chromecast-enheten till en ledig hdmi-port i tv:n.
  3. Anslut sedan usb-kabeln mellan Chromecast-enheten och strömadaptern, och strömadapterns kabel i ett vägguttag.
  4. Ta upp fjärrkontrollen och välj den källa (source) som heter Chromecast. Nu kan du börja streama.
  5. Gå in i appen på din mobil eller surfplatta, eller webbläsaren på din dator. Klicka på streamingsymbolen uppe i högra hörnet. Välj nu ditt nätverk. Klicka på valfri film eller serie och den kommer nu automatiskt att spelas upp på din tv.

Bra att veta

• Det kostar inget extra att skapa ett streamingkonto hos Telenor om du redan är tv-kund hos oss. Den enda kostnaden som tillkommer är om du hyr film.
  • Har du problem med casta? Se till att du har den senaste mjukvaran genom att gå in i appen Google Home.

Vanliga frågor

• Om du kan se vissa kanaler på din tv men inte i Telenor Stream så beror det på att vi inte har fått tillåtelse att distribuera dem där.

Du som har tv-paketet Flex kan enkelt byta dina favoritkanaler en gång i månaden i Mitt Telenor. Bytet gäller för både Telenor Stream och din tv.

Det kan ta upp till en timme innan bytet börjar gälla.

• Du kan ändra både ditt användarnamn och lösenord till Telenor Stream när du loggar in på Mitt Telenor.

• Ja, du kan streama på upp till två enheter samtidigt på ditt abonnemang.

• Du kan titta på det mesta som ingår i ditt tv-paket på Telenor Stream. I vissa fall kan någon enstaka kanal i tv-paketet saknas. Detta beror på att vi inte har fått tillstånd att streama dem för rättighetsägaren.

Du kan även enkelt hyra film via streamingtjänsten.

• Logga in i Mitt Telenor. Där hittar du dina fakturor. På fakturan står vilka filmer du har hyrt.

• Kontrollera att du använder rätt lösenord – det är samma som när du loggar in i Telenor Stream.

Fungerar det ändå inte? Eller har du glömt lösenordet? Då kan du återställa det i Mitt Telenor eller direkt i Telenor Stream.

• I Telenor Stream hittar du både program från playtjänster (till exempel HBO Nordic) och från kanaler (till exempel SVT). Programmen från kanalerna kan ses när de sänds, precis som i ”vanlig tv”, samt i många fall upp till sju dagar efteråt. Sedan försvinner de. Men programmen från playtjänsterna kan du se när som helst, och det är förklaringen till att du kan se alla avsnitt och alla säsonger av en serie från HBO Nordic, men bara det senaste avsnittet av På spåret.

Så lite tid, så mycket bra tv.

En man lyssnar i en så kallad trådtelefon

Berätta! Vi lyssnar.

Telenor Stream utvecklas hela tiden. Följ arbetet här, och passa på att berätta vad du tycker om tjänsten – eller om det är något som inte fungerar.