Titta på Telenor Stream på en smart tv

Just nu finns det ingen Telenor Stream-app för SmartTV, men vi jobbar på det. Under tiden kan du som har en tv som stödjer Airplay eller har en inbyggd Chromecast göra så här.

Kom igång

1. Aktivera Telenor Stream här (länken öppnas i nytt fönster).
  2. Ladda ner Telenor Stream-appen till din telefon eller surplatta (mer info om appen finns här)
  3. Öppna appen, och starta programmet du vill kolla på
  4. Klicka på symbolen för att dela skärm
  5. Njut av det du vill kolla på din tv-skärm

Funkar det inte? Mer utförliga instruktioner finns här:

Apple/iPhone och iPad

Google Home/Android

Bra att veta

• Det kostar inget extra att skapa ett streamingkonto hos Telenor om du redan är tv-kund hos oss. Den enda kostnaden som tillkommer är om du hyr film.
  • Har du problem med streamingen? Kolla om du har den senaste versionen av appen, uppdatera annars.

Vanliga frågor

• Om du kan se vissa kanaler på din tv men inte i Telenor Stream så beror det på att vi inte har fått tillåtelse att distribuera dem där.

Du som har tv-paketet Flex kan enkelt byta dina favoritkanaler en gång i månaden i Mitt Telenor. Bytet gäller för både Telenor Stream och din tv.

Det kan ta upp till en timme innan bytet börjar gälla.

• I Telenor Stream hittar du både program från playtjänster (till exempel HBO Nordic) och från kanaler (till exempel SVT). Programmen från kanalerna kan ses när de sänds, precis som i ”vanlig tv”, samt i många fall upp till sju dagar efteråt. Sedan försvinner de. Men programmen från playtjänsterna kan du se när som helst, och det är förklaringen till att du kan se alla avsnitt och alla säsonger av en serie från HBO Nordic, men bara det senaste avsnittet av På spåret.

• Det beror på. Om startdatumet för din tv-tjänst har passerat så kan du aktivera Telenor Stream trots att du inte har fått tv-boxen. Men om startdatumet är längre fram i tiden så måste du vänta tills det har passerat.

• Du kan ändra både ditt användarnamn och lösenord till Telenor Stream när du loggar in på Mitt Telenor.

• Troligen finns det inga undertexter i Telenor Stream för just den kanalen eller det programmet som du vill titta på. Men som tur är jobbar vi med att lägga till fler undertexter, så med tiden kommer utbudet med textade program och kanaler att bli större.

• Ja, du kan streama på upp till två enheter samtidigt på ditt abonnemang.

• Det är superenkelt! Välj Konto längst ned till höger i Telenor Stream-appen. Välj därefter Favoritkanaler. Då får du upp en lista med alla kanaler. Sätt sedan ett kryss i rutan för varje kanal som du vill spara som favorit. Klart!

• Den förinställda pin-koden är 0000. Tips! Byt koden till en som är svårare att gissa. Gå in i Telenor Stream-appen och välj Konto följt av Inställningar, Konto och slutligen Ändra kod.

Om du själv har bytt kod och sedan glömt bort den så behöver du kontakta oss för att få hjälp.

• Du kan titta på det mesta som ingår i ditt tv-paket på Telenor Stream. I vissa fall kan någon enstaka kanal i tv-paketet saknas. Detta beror på att vi inte har fått tillstånd att streama dem för rättighetsägaren.

Du kan även enkelt hyra film via streamingtjänsten.

• Logga in i Mitt Telenor. Där hittar du dina fakturor. På fakturan står vilka filmer du har hyrt.

• Kontrollera att du använder rätt lösenord – det är samma som när du loggar in i Telenor Stream.

Fungerar det ändå inte? Eller har du glömt lösenordet? Då kan du återställa det i Mitt Telenor eller direkt i Telenor Stream.

Så lite tid, så mycket bra tv.

En man lyssnar i en så kallad trådtelefon

Berätta! Vi lyssnar.

Telenor Stream utvecklas hela tiden. Följ arbetet här, och passa på att berätta vad du tycker om tjänsten – eller om det är något som inte fungerar.