Så här aktiverar du Viaplay

 1. Gå till Mitt Telenor

 2. Logga in med Bank ID eller Telenor ID

 3. Klicka på “min översikt” och sedan “se mer” under mina abonnemang

 4. Klicka på “Aktivera Viaplay”.

 5. Klicka på “fortsätt” och aktivera ditt Viaplay-konto.

 6. Börja titta!

Så här aktiverar du HBO max (för Stream Stor och Stream Premium)

 1. Gå till Mitt Telenor

 2. Logga in med Bank ID eller Telenor ID

 3. Klicka på “min översikt” och sedan “se mer” under mina abonnemang

 4. Klicka på “Aktivera HBO Max”.

 5. Klicka på “fortsätt” och aktivera HBO Max.

 6. Börja titta!

För dig med Stream Stor: så här byter du mellan HBO Max och Viaplay Medium

 

Steg 1:

Gå till Mitt Telenor och logga in med Bank ID eller Telenor ID.

Steg 2:

Klicka på min översikt. Under min översikt ser du vilken streamingtjänst som du för närvarande har valt. Klicka på ”se mer” under tv-kontraktet.

Detta tar dig till en sida där du ser Viaplay och HBO Max. Om du för närvarande har Viaplay och vill ha HBO Max klickar du på ”Byt” under HBO Max. Bekräfta sedan ditt byte i popup-rutan.

Ändringen av tjänst sker inom ett par minuter efter att du har bekräftat.

Du kan göra ett byte per kalendermånad. Alltså, om du byter från HBO Max till Viaplay den 13 maj så måste du vänta till 1 juni innan du kan byta tillbaka till HBO Max.

Frågor och svar

 • Telenor Stream kräver att du har en hastighet på minst 10 Mbit/s. Du kan testa din nuvarande hastighet på bredbandskollen.

 • I och med att vi har ett nytt avtal med Viaplay så knyts kanalen V sport extra mot tjänsten Viaplay Medium. Förutom V sport extra ingår även kanalen V sport vinter i Viaplay Medium. Är du intresserad av att ha dessa kanaler ska du välja antingen Stream Stor eller Stream Premium. För dig som har Stream Mellan finns det möjlighet att till ett fömånligt pris uppgradera till Stream Stor om du önskar ha kvar kanalen.

 • Den stora skillnaden är att Viaplay ingår i alla tv-paket förutom Stream Bas. Detta gör att det blir både lättare och billigare att få tillgång till ett stort utbud av både filmer och serier. I våra större paket Stream Stor och Stream Premium är förutom film och serier även populära sportkanaler inkluderade. Att film, serie och sportkanaler är inkluderade i våra paket gör det billigare för våra kunder att ta del av dessa kanaler än om man skulle köpa dem separat. 

 • Gå in på Mitt Telenor för att se vilka alternativ som finns och vilka kampanjer som gäller dig. När du bestämt dig kan du byta tjänst direkt under Mina sidor. Vill du prata med någon om vilket tv-paket som passar dig bäst är du välkommen att ringa vår kundservice på telefonnummer 020-222 222.

 • Det mesta av innehållet på HBO Max och Viaplay kan du se direkt via Telenor Stream. Skulle det vara så en viss serie eller film inte går att se via Telenor Stream betyder det att den är djuplänkad. För att kunna ta del av innehåll som är djuplänkat måste du logga in på respektive app eller hemsida.

  Tänk på att du måste aktivera ditt abonnemang innan du kan ta del av innehållet. Det gör du lättast via Mitt Telenor.

 • Använder du samma mejladress som du har till kontot direkt hos Viaplay kommer du få frågan om du vill flytta över det kontot till Telenor. I samband med att du aktiverar ditt konto hos Telenor kommer du behöva godkänna att ditt konto direkt hos Viaplay sägs upp. Följer du aktiveringsflödet kommer så sker detta per automatik, steg för steg.

  Använder du en annan mejladress för att aktivera kontot hos Telenor måste du logga in på kontot som du har direkt hos Viaplay och ändra eller säga upp det.

 • Telenor har ingen insyn i vilka konto som finns hos HBO Max. Har du ett aktivt konto hos HBO Max sedan tidigare och väljer att inkludera HBO Max i ditt Stream Stor-abonnemang måste du själv säga upp kontot som du har direkt hos HBO.

 • Med våra nya erbjudanden är det mer innehåll i fyra av sex Stream-paket. Det vi har gjort är att inkludera populära film, serie och sportkanaler i paketen så att det blir billigare för våra kunder att ta del av det innehållet. Eftersom vi har utökat de flesta Stream-paketen med mer innehåll så innebär det en ökad kostnad för oss som företag.

 • För att göra priset på ditt abonnemang tydligare har vi slagit ihop krypteringsavgiften med det ordinarie abonnemangspriset. Att dela upp avgifterna har varit förbryllande både för oss och våra kunder. Vi hoppas att beslutet om att slå ihop dessa avgifter ska göra att fakturan blir tydligare.

 • Vill du avsluta ditt abonnemang ska du ringa vår kundservice på nummer 020-222 222.