Priser i Cypern
Här får du koll inför resan. Du ser vad det kostar att ringa, sms:a och surfa. Du hittar också svar på hur du ska göra om du har problem med roaming, hur mycket av din surfpott du kan använda och hur Telenor Familj fungerar utomlands.
Mobilabonnemang & kontantkort | |
---|---|
Surf | |
Surfa | Som hemma* |
Samtal | |
Ringa | Till land inom EU/EES: Som hemma |
Ta emot samtal | Som hemma |
Lyssna på röstbrevlåda | Som hemma |
Meddelanden | |
Skicka sms | Som hemma |
Skicka mms | Som hemma |
Ta emot sms | Som hemma |
Ta emot mms | Som hemma |
Priserna är per minut. Samtal och meddelanden till Premium-/betalnummer debiteras enligt operatörens taxa (läs mer). Priser för att ringa, surfa och skicka sms när du befinner dig på fartyg eller flyg hittar du här.
Priserna för roaming styrs delvis av EU-regleringar och delvis av utländsk valuta och därför kan prisjusteringar förekomma. Du hittar alltid aktuella priser här på telenor.se.
* Har du obegränsad surfmängd kan du använda max 100 GB/månad i EU/EES.
Tillgängliga nät:
- 4G
- 3G
- GSM
- GPRS
Vanliga frågor
-
Med våra abonnemang kan du surfa utan extra kostnader på Cypern. Kostnader för att ringa och skicka och ta emot meddelanden hittar du i prislistan för Cypern.
Observera att du på det turkiskt kontrollerade området i norr, Turkiska republiken Nordcypern, inte kan använda abonnemanget utan extra kostnad. Kostnader för att ringa och ta emot meddelanden i den norra delen hittar du i prislistan för Turkiet. -
Ni ringer fritt till varandra i hela världen
Alla som ingår i familjeabonnemanget ringer fritt till varandra när ni allihop, eller någon av er, befinner sig på resande fot.Ni surfar som hemma i 41 länder
Vid resor inom EU/EES samt i Andorra, Malaysia, Montenegro, Myanmar (Burma), Schweiz, Serbien, Thailand, Turkiet och USA tar ni med surfen utan extra kostnad. Precis som i Sverige delar ni på den surfpott som ingår i huvudabonnemanget. Undantaget är vårt obegränsade mobilabonnemang, där alla i familjen istället delar på 100 GB/mån.Håll koll på inställningarna
Om inställningen Spärr av trafik i utlandet är aktiverad för någon användare måste den som står som står som ägare av abonnemanget ändra det, annars kan användaren varken ringa, ta emot samtal, surfa eller skicka sms. Inställningen finns i Mitt Telenor, så logga in här på webben eller i appen. -
Du kan använda hela din surfmängd inom EU/EES samt i Thailand, Malaysia, Myanmar (Burma), USA, Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Turkiet, Andorra, Serbien och Montenegro. Om du har obegränsad surf kan du använda 100 GB.
-
Nästan!
Med våra abonnemang har du totalt 100 GB/månad att surfa för i EU/EES, Schweiz, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Turkiet, Serbien, Montenegro, Andorra, Thailand, USA, Malaysia och Myanmar (Burma).
Om du har Telenor Familj fördelar du era 100 GB mellan familjemedlemmarna i Mitt Telenor.
-
Nej. Vi följer EU-förordningen om internationell roaming som innebär att du kan använda ditt abonnemang eller kontantkort precis som vanligt när du tillfälligt befinner dig i länderna som ingår i EU/EES. Men inte om du vistas utomlands permanent.
Detta innebär att om du använder ditt abonnemang eller kontantkort mer utomlands än i Sverige räknas det som missbruk och Telenor har rätt att vidta åtgärder. Detta meddelas i förväg via sms.Läs mer i våra Särskilda villkor (4.2)
Telenor har rätt att ta ut följande tilläggsavgifter (SEK inkl moms):
- Samtal 0,30 kr/min
- SMS 0,05 kr/st
- MMS 0,02 kr/st
- Surf 0,02 kr/MB
-
Kolla först att du inte har bindningstid kvar hos din nuvarande operatör. Om du inte har det är det bara att beställa ditt abonnemang hos oss. Väljer du nytt nummer så behöver du säga upp ditt gamla abonnemang hos den tidigare operatören. Väljer du att flytta med ditt nummer så sägs det upp automatiskt. Det är vanligt med en månads uppsägningstid så då kan du välja att lägga nummerflytten 30 dagar fram för att slippa betala dubbelt.
Surfa utomlands
Här hittar du information om hur du slår på data-roaming på din telefon.
Aktivera data-roaming på en iPhone
Har du Telenor Familj? Tänk på att bara den som står som ägare av abonnemanget kan ändra inställningen.
Vad som gäller angående priser och surfmängd du kan använda när du surfar utomlands med ditt mobila bredband hittar du här.
Om din surf tar slut på resan skickar vi ett sms till det kontaktnummer du har angivit med information om hur du fyller på mer. Därför är det viktigt att du har anmält ett mobilnummer som du kan nås på under resan.
Är du osäker på vilket kontaktnummer du har?
Innan & under resan
- Slå 00 eller +
- Därefter landsnummer. Ringer du hem till Sverige är landsnumret 46.
- Därefter telefonnummer
Vill du ha sms:et som berättar vad det kostar att ringa och surfa i just det land du ska besöka – redan innan du har landat?
När du ringer utomlands behöver du slå ett internationellt prefix, även kallat landsnummer. Detta gäller oavsett om du ringer inom landet du är i, eller hem till Sverige.
Så här gör du:
Landsnummer för alla världens länder hittar du till exempel på Wikipedia.
Har du kontantkort kan du använda det precis som hemma i hela EU/EES. Det betyder att du kan ringa, sms:a/mms:a och surfa utan extra kostnader.
Ska du resa utanför EU/EES och har Telenor Fastpris så behöver du ladda på med Extra saldo. Den laddningen laddas på precis som vanligt via ladda.telenor.se.
Eventuella extrautgifter kopplade till semesterresan, till exempel om du köper Surfpaket för att ringa och surfa, hamnar på nästa månads faktura. Med appen Mitt Telenor håller du enkelt koll på köpen och vad beloppet på nästa månads faktura blir. Du går till Faktura och klickar sedan på Mina kostnader hittills.
Det är inte meningen att du ska använda ditt abonnemang eller kontantkort vid permanent vistelse utomlands.
Läs mer
Read more in English
Att ringa till oss är kostnadsfritt när du ringer med ett Telenor-abonnemang – var i världen du än befinner dig. Vi har öppet på vardagar kl 8-18.
Nödnumret 112 fungerar i hela EU, både från din fasta telefon och från mobilen. När du ringer det kopplas du direkt till larmcentralen för polis, ambulans och brandkår.
Alternativa sätt att få hjälp inom EU hittar du på www.berec.europa.eu/en/emergency-means
Här hittar du information om vilka operatörer som finns i varje land och vilket nät GSM, GPRS, 3G, 4G, VoLTE och LTE-M som finns tillgängliga.
På www.berec.europa.eu/en/pws hittar du information om vilka varningssystem (Public Warning Systems) som finns i respektive EU-land.