Retur och byte

Allt om hur öppet köp fungerar och hur du går tillväga om du ångrar dig.

Ångerrätt - för dig som har handlat på distans

Om du köpt din produkt på distans, till exempel på webben eller i kundservice, så har du 14 dagars ångerrätt.

 • Du ångrar ditt köp genom att kontakta oss, ring 020-222 222 så hjälper vi dig.
 • Vi betalar eventuella fraktkostnader.
 • Om produkten är använd kan du behöva betala för den värdeminskning som uppstått. Detta kan du enkelt undvika genom att inte använda produkten/tjänsten förrän du bestämt att du vill behålla den.

Ångerrätt gäller aldrig om din tjänst har fullgjorts och du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras.

Öppet köp - om du har handlat i butik

Du har alltid 30 dagars öppet köp på tillbehör och telefoner (som inte är köpta på avbetalning) när du handlar i våra butiker. Tänk på att produkten ska vara oanvänd i obruten förpackning. 

Smart!

Testa våra mobilabonnemang i 14 dagar med öppet köp

Som ny mobilkund hos Telenor får du möjlighet att testa abonnemang och täckning i 14 dagar, innan du bestämmer dig för att använda oss. Prova i 14 dagar, är du nöjd är det bara att fortsätta. Är du inte nöjd kan du lämna tillbaka abonnemanget tillsammans med mobilen eller surfplattan du köpt. Självklart får du använda mobilen eller surfplattan under de 14 dagarna för att testa oss ordentligt. Du betalar bara för din användning, som till exempel del av månadsavgift utlandssamtal och betaltjänster. Frakten är självklart kostnadsfri.

Öppet köp gäller:

 • Testa mobilabonnemanget och mobilen/surfplattan i 14 dagar från försäljningstillfället eller när varan anlände till utlämningsstället.
 • Du får använda eventuell hårdvara du köpt.
 • Hårdvaran som ångras ska vara i nyskick och lämnas tillbaka i originalkartong tillsammans med alla inkluderade tillbehör.

Öppet köp gäller inte:

 • Om du köpt ett mobilabonnemang hos en extern återförsäljare.
 • Om du byter till ett annat abonnemang än det du har idag.
 • På kontantkort.
 • Om du endast vill lämna tillbaka hårdvaran och inte mobilabonnemanget.
 • På tillbehör där förpackningen är bruten.
 • Om försäkring blivit nyttjad eller hårdvaran legat på service

Vanliga frågor och svar

 • Gå tillbaka till den Telenorbutik där du köpte mobilabonnemanget. Glöm inte att produkterna ska returneras i originalförpackning med tillhörande manual och tillbehör och utan synliga skador. Om du vill lämna tillbaka övriga tillbehör som följde med eller köpts separat ska du tänka på att de enbart kan returneras i oöppnad förpackning.

  Köpte du mobilabonnemanget via kundservice eller telenor.se kan du istället ringa oss på 020-222 222.

 • För oss är din köptrygghet viktigt. Upplever du att vi inte har uppfyllt ett löfte eller att vi har levererat en produkt som inte motsvarar dina förväntningar så kan du ringa till oss på 020-222 222

  Som privatperson har du även möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) för att få din sak prövad. ARN är en statlig myndighet vars huvudsakliga uppgift är att opartiskt – och utan avgift för parterna – pröva konsumenttvister.

  Allmänna reklamationsnämnden
  Box 174
  101 23 Stockholm
  www.arn.se

  Som opartisk instans finns även Telekområdgivarna som ger kostnadsfri hjälp för konsumenter om abonnemang inom TV, telefoni och bredband.

  För EU-medlemmar finns Tvistlösning på nätet för att hjälpa missnöjda kunder. Här kan du klaga på en vara eller tjänst som du har köpt på nätet och hitta en neutral utomstående part som kan hantera ditt ärende.