Telenor Mediahubb

Telenor Mediahubb erbjuds just nu till nya tv-kunder som har bredband och router från oss och som sitter i Telenors eget (stängda) nät. I höst kommer vi att erbjuda Telenor Mediahubb även till kunder i öppna nät.

Att tänka på innan du börjar koppla in

• Använd de nya kablarna som följer med. Äldre kablar kan ha en annan strömstyrka än din nya Mediahubb behöver vilket kan göra att tjänsten inte fungerar.
  • Kontrollera att bredbandet är igång innan du startar Mediahubben och att du är uppkopplad mot internet. Om du precis köpt bredband från Telenor måste detta installeras först.
  • Din Mediahubb behöver inte stå synlig, men tänk på att den inte får ställas ovanpå annan elektronisk utrustning eller i ett stängt skåp. Lämna minst 20 cm fritt ovanför så att det blir ordentlig ventilation.

OK? Nu kör vi!

• Koppla hdmi-kabeln från Mediahubben till din tv

Koppla hdmi-kabeln från Mediahubben till din tv
  • Anslut Mediahubben

Anslut Mediahubben

Koppla Mediahubben via en nätverkskabel till valfritt LAN-uttag på din router från Telenor.

Du som har Telenor wifi-router i4882 kan du använda tjänsten trådlöst via wifi, då behöver du inte koppla in nätverkskabeln. Första gången du kopplar in Mediahubben behöver du dock använda kabel. Vi kan inte garantera att tv-tjänsterna fungerar helt störningsfritt över wifi, det beror på hur mycket lokala radiostörningar du har hemma. Mer om hur du optimerar förutsättningarna finns på telenor.se/wifitips.

Om du har en kabelansluten wifi-brygga från Telenor går det bra att använda den.

• Koppla strömkabeln mellan Mediahubben och ett eluttag

Koppla strömkabeln mellan Mediahubben och ett eluttag

Använd aldrig någon annan strömkabel än den du fick tillsammans med
    Mediahubben. Att göra det kan medföra att Mediahubben slutar fungera eller i värsta fall orsaka brand.

• Starta Mediahubben med knappen på ovansidan

Starta Mediahubben med knappen på ovansidan

Se till så att din tv är på. Om du inte får upp startbilden från Mediahubbens installationsflöde, se till så att rätt källa (source) är vald på din tv med hjälp av tv:ns fjärrkontroll.

• Sätt in batterierna i fjärrkontrollen

Sätt in batterierna i fjärrkontrollen

Påsen som fjärrkontrollen ligger kan komposteras, bra va?

• Följ installationsflödet av Mediahubben på din tv

Följ installationsflödet av Mediahubben på din tv

När Mediahubben laddar ned ny mjukvara fungerar inte fjärrkontrollen, detta kan ta en stund. Vänta då tills nedladdningen är klar innan du fortsätter med installationsflödet.

Klart!

Nu kan du börja titta!