Förbered din mobil inför semestern

När det är semester och vi rör på oss mer är det nog lite lättare att både tappa bort sin mobil och att den faktiskt blir stulen. Här kommer tips på vad du ska göra när det händer, men även vad du ska göra med din mobil i förväg för att minimera riskerna och skadorna.

 

 

Gör alltid detta

  1. Säkerhetskopiera alltid din mobil regelbundet så behåller du all viktig information även om du skulle förlora din mobil. Klicka på om du har iOS eller Android så länkar vi dig till information om hur du gör.
  2. Aktivera Hitta min iPhone eller Find my Device beroende på om du har en iOS eller Android. Försvinner din mobil kan du alltid börja med att söka efter den med denna funktion. Hittar du den kan du då även spärra mobilen så att om den har blivit stulen inte kan användas av tjuven.
  3. Ha alltid pinkod aktivt på ditt sim-kort, ha dessutom mobilen inställd så att det krävs kod, fingeravtryck, ansiktsigenkänning eller liknande för varje gång du ska använda mobilen.
  4. Se även till att spara dina bilder i exempelvis Capture, som ingår i ditt abonnemang hos oss, så att du har kvar dem även om din mobil försvinner.

Om din mobil försvinner

Hittar du inte din mobil och tror att den har blivit stulen ska du genast spärra sim-kortet hos. Här hittar du hur du gör när du har abonnemang hos oss.

  1. Polisanmäl genast stölden. När du anmäler behöver du uppgifter om vilken mobil som är stulen även mobilens IMEI-nummer. 
  2. Byt lösenord på alla dina sociala konton och mejl då risken finns att tjuven kan komma åt andra uppgifter och kapa din identitet. Har du Telenor Säkerhetspaket får du skydd vid ID-stöld.
  3. Dina appar du har köpt är fortfarande dina, så det är bara att ladda upp dem i en ny mobil om inte din försvunna/stulna kommer tillbaka.
  4. Har du försäkringen Trygg 48 har du möjlighet att få en ersättningsmobil inom 48 timmar. Trygg 48 gäller över hela världen.