Event:
Nätverk och Säkerhet

Hur hittar man balansen mellan cybersäkerhet, affärseffektivitet och medarbetarnas behov av uppkoppling? Denna otroligt viktiga fråga pratade vi om på vårt event Nätverk & Säkerhet – här hittar du massor av material som du kan ta med dig in i din egen process.

Hela eventet – i fem delar


Vi pratade Nätverk och Säkerhet i 1,5 timme – mycket intressant hann sägas. Här har vi brutit ner eventet i sina fem delar så du enkelt ska kunna hitta det mest intressanta för dig. Du kan även läsa ett referat från hela eventet här.

Jessica Levin – intro och undersökning
Jessica är vår Head of Large Accounts men även moderator för eventet. Hon inledde här med att berätta om vår nyligen utförda undersökning bland svenska företag och hur man ser på cyberhot.

Jan Olsson – Årets Säkerhetsprofil 2022
Jan är kriminalkommissarie och ledare för Swedish Cybercrime Center (SC3). Här talade han bland annat om de extrema kostnaderna som cyberbrott står för och slog ett slag för att kunskapen måste bli högre bland företagarna.
Här kan du läsa en lite längre intervju med Jan Olsson.

  

Jøran Elisabeth Lund – Fortinet
Jøran Elisabeth är Global Account Manager på Fortinet, en av våra särskilt utvalda partners. Här berättade hon om vilka trender inom digitaliseringen som tydligast driver cyberbrottslighet – och vad man kan göra åt det. Här kan du läsa en lite längre intervju.

Tomas Flodin – expert SD-WAN
Tomas är vår egen expert på SD-WAN och managerade tjänster. Här pratade han kring vikten av samarbete och att vi måste hjälpas åt för att komma åt allt mer effektiva cyberskurkar.


Paneldebatt
Panelen var samstämmig – vi måste bli bättre på att prata om cyberkriminalitet inom organisationer, men även mellan dem. Informations- och kunskapsutbyte är helt avgörande för att kunna stå emot allt mer avancerade attacker.

  

Intervjuer med Jan Olsson och Jøran Elisabeth Lund


Med två så insatta experter på plats kunde vi inte missa chansen att ställa några väl valda frågor.


Här kan du läsa lite längre intervjuer

  

Nyfiken på våra kommande event och webinars?

Skriv upp dig på intresselistan så håller vi dig uppdaterad.

  

Cyberbrottsligheten mot företag ökar

Cyberbrottsligheten mot
företag ökar

Cybersäkerheten har blivit en alltmer prioriterad fråga för många företag. I takt med att det blir allt viktigare att skydda sina digitala tillgångar ökar också säkerhetskostnaden. Fram till 2023 väntas små- och medelstora företag öka sin IT-budget med 85 procent. Och förklaringen till det är enkel.

2 av 3 svenska bolag blev förra året drabbade av cyberattacker, enligt PwC. De flesta angreppen är finansiellt motiverade. Det är en ökning med 30 procent i jämförelse med året innan. En majoritet av bolagen tror att cyberhoten kommer vara en aktuell fråga även framöver.

Säkra framtidens nät
med Telenor

Ökad digitalisering innebär enorma möjligheter, men också nya risker och hot. För att klara av den digitala transformationen och gardera företaget mot eventuella angrepp krävs därför ett nätverk som är både flexibelt och säkert.

Vi på Telenor har lång erfarenhet av framtiden inom IT-branschen. Våra specialister inom nätverk och säkerhet kan hjälpa dig att hitta en säkerhetslösning som passar både dig och ditt företags unika behov.

Läs mer om våra nätverkstjänster och säkerhetstjänster.

Guide

Guide: SD-WAN
– molnet som det borde vara

SD-WAN är helhetslösningen som ger ditt företag bättre prestanda, större flexibilitet och säkerhet ända ut i det trådlösa WiFi-nätet. SD-WAN är helt enkelt framtidens nät. Lär dig mer om fördelarna och hur ni tar vara på möjligheterna i vår guide.

Guide

Guide: Framtidens digitala samarbete

Så stor andel av kontorsarbetarna menar att de spenderar för mycket tid på att växla mellan olika digitala verktyg, enligt en McKinsey-studie. Med det flexibla kontoret är rätt verktyg samt snabb och säker uppkoppling avgörande för att lyckas med framtidens digitala samarbete. Ladda ner vår guide för att få en flygande start!

Kontakta oss

”Den digitaliserade värld vi lever i skapar enorma möjligheter. Men också nya utmaningar och större risker. För att uppnå sin fulla potential måste man balansera säkerhet och effektivitet på bästa sätt.”

Jonas Edén, Affärsområdeschef Telenor Företag