Vårt nät – ett mobilnät redo för framtiden

Telenor bygger ett helt nytt nät för 5G. 5G ger dig bättre kapacitet och hastighet över mobilnätet och tillgång till helt nya produkter och tjänster. Vi får möjlighet att uppgradera och utveckla nya, viktiga hälso- och välfärdstjänster samt vidareutveckla smarta städer med bland annat säkrare trafikplanering och uppkopplade byggnader. 

Utbyggnaden av 5G-nätet

Just nu bygger vi ut vårt 5G-nät i en rasande fart, närmare bestämt två nya 5G-siter varje arbetstimme. Allt du gör online idag kommer att gå ännu snabbare med ännu bättre kvalitet och allt du inte gör idag, kommer att bli möjligt med 5G. Låt oss upptäcka framtiden tillsammans. 

Mobiltäckning i Sverige

Hur ser täckningen ut där du är eller dit du ska? Med hjälp av vår täckningskarta kan du se var vi har mobiltäckning för både 2G, 3G, 4G och 5G samt vilka hastigheter du kan komma upp i när du surfar.

2G- och 3G-näten stängs ner

Fram till slutet av 2025 kommer 2G- och 3G-näten i Sverige att fasas ut och allt som är kopplat till dessa nät slutar fungera. Det påverkar många företag som använder utrustning uppkopplat till 2G och 3G. Det kan exempelvis handla om larm, kortterminaler, noder i elnät, äldre mobiler och nödtelefoner i hissar.

Om du vet att du idag använder teknik som bara fungerar med 2G eller 3G så är det dags att se över din hårdvara. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig hitta rätt.

Vi vägleder dig och ditt företag

Vi finns här för dig om du behöver hjälp med att hitta skräddarsydda lösningar som passar just ditt företag. Chatta med oss direkt eller fyll i webbformuläret så kontaktar vi dig inom kort.