Fyra tips för ett snabbare wifi

Våra liv blir allt mer uppkopplade och vindsnabb fiber är mer eller mindre standard i de flesta hem. Ändå upplever många att deras wifi går alldeles för långsamt. Men lösningen är ofta väldigt enkel – här är fyra smarta tips för en bättre uppkoppling.

 

1. Ställ routern centralt, fritt och högt

Hur du placerar din router är helt avgörande för vilken täckning och hastighet ditt wifi får. Din router kommer troligtvis inte att fungera på maxkapacitet om du har den i garderoben eller i ett hörn bakom soffan. Håller du dig till de tre nyckelorden centralt, fritt och högt är sannolikheten hög att du får den wifi-hastighet betalar för.

2. Rikta routern rätt

Genom att vrida på din router mot det område där du är i behov av bättre wifi, får du troligtvis också precis just detta. Testa dig fram och se vilken vinkel som fungerar allra bäst.

3. Se upp för wifi-bromsare

Håll din router från köket och tvättstugan. Kylen, frysen, diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren är alla stora och tunga metallföremål som effektivt bromsar din wifi-signal. Andra saker som kan bromsa signalen är exempelvis tjocka väggar, akvarium och våningsplan. Ett säkert tips är att placera routern någon annanstans i ditt hem.

4. Starta om din router regelbundet

Att göra en omstart är den enklaste lösningen när en teknikpryl hängt sig. Det är också en metod som kan göra underverk för din wifi-hastighet. När du startar om din router gör den en omsökning och hittar det band som ger dig snabbast uppkoppling. Har du många grannar är det bäst att starta om routern på kvällen när de flesta är hemma och använder sitt wifi. Då väljer din router en kanal som är mindre belastad även när det surfas som mest.

Tips! En wifi-brygga förlänger din wifi-signal