5G-mobiler - telefoner med stöd för 5G

5G innebär snabbare, stabilare och säkrare uppkoppling med oändliga möjligheter. Självklart ingår 5G i alla våra abonnemang samt kontantkort!

Har du redan en 5G-mobil men letar efter ett abonnemang? Med Obegränsat, 75 GB eller 30 GB blir du redo för 5G.

Se alla 5G-mobiler från Apple iPhone 15 serien.

Mobiler med 5G

Snart är framtiden här och du kan surfa snabbare än någonsin förut. De flesta mobiler som lanseras i dag är redo för 5G. Gör dig redo med någon av våra 5G-mobiler här ovan!

Vad är 5G och varför är det toppen?
5G handlar inte bara om mobiltelefoner – det handlar till största delen om det uppkopplade samhället. Med superhastigheterna i 5G-nätet kommer vi att få oändliga möjligheter. Vi kommer att kunna koppla ihop saker, företag och samhällsfunktioner.

Verkligheten kommer att förstärkas med AR, Augmented reality, och inom bara några år kommer det du hört om uppkopplade städer, smarta hem och självkörande fordon att bli verklighet. Men till en början handlar 5G först och främst om snabbare, stabilare och säkrare uppkoppling.

5G-abonnemang
För att vara säker på att kunna använda 5G väljer du till något av våra abonnemang Obegränsat, 75 GB eller 35 GB om du inte redan har det.

Har du en lägre surfmängd kan surfen lätt ta slut väldigt fort med 5G så därför är just en högre surfmängd att föredra och Obegränsat det allra bästa alternativet.

Hur går 5G-utbyggnaden i Sverige?
Vår ambition är att 99% av befolkningen ska ha tillgång till 5G under 2024, men redan i dag kan du surfa på vårt 5G-nät i fler än 400 orter i Sverige.

Läs mer om 5G-nätet här

Vilka mobiler funkar i Telenors 5G-nät?
En mobil kan ha tekniskt stöd för 5G men oftast krävs en uppdatering av mobilens mjukvara för att den ska fungera i operatörens nät. Vi testar – tillsammans med tillverkarna – olika mobiler i vårt 5G-nät. När testerna är klara så uppdaterar tillverkarna mjukvaran i mobilerna och de fungerar sedan i vårt 5G-nät.