Allt om iPhone 14

Vi var många som fixat fika och bänkat oss framför skärmen när det var dags för Apples event den 7 september 2022. Som vanligt var förväntningarna höga och vilka rykten skulle bekräftas? Nu vet vi! Här får du en kort sammanfattning av alla iPhone 14-modellerna.

allt om nya iPhone 14

Först kom Apple Watch Series 8, SE och Ultra, därefter nya AirPods och till slut mobilerna. Vi sammanfattar det viktigaste och vill du, kan du jämföra iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro och iPhone 14Pro Max.

 

FIlma som proffsen
Tryck på avtryckaren så aktiveras nya Photonic Engine, som går långt bortom vad själva kameran kan göra. Den kombinerar de bästa pixlarna från flera exponeringar – nu tidigare i processen än förut. På så sätt bevaras mycket mer data. Du får klarare, mer verklighetstrogna färger och otroligt detaljerade texturer i ännu svagare ljus.


Livet i färg
Allt är inte bara svart eller vitt. Årets telefoner kom i en massa fina färger! iPhone 14 och iPhone 14 Plus finns i blå, lila, midnatt, stjärnglans och (product) red. iPhone 14 Pro och Iphone 13 Pro Max finns i färgerna djuplila, guld, silver och rymdsvart.

Snabbaste chippet någonsin
A15  Bionic med femkärnig grafik driver de senaste funktionerna och får grafiktunga spel och AR-appar att kännas otroligt smidiga och följsamma.

Dynamic Island
Dynamic Island i iPhone 14 Pro och Pro max blandar nöje och nytta på ett helt nytt sätt. Här samlas dina notiser, meddelanden och aktiviteter på en och samma interaktiva plats. Den är integrerad överallt i iOS 16 och kan fungera med alla slags appar. På så sätt får du smidigt fram det du behöver, precis när du behöver det.

iOS 16
I iOS 16 kan du göra låsskärmen mer personlig på nya roliga sätt. Skapa en helt unik låsskärm med text och bild i olika lager. Håll koll på dina aktivitets­ringar. Och se uppdateringar i realtid från dina favoritappar.