Så gör du om din skärm spricker eller går sönder

Det är lätt hänt att din skärm på mobilen spricker eller går sönder. Det kan göra den svåranvänd. Vi ger dig tips på vad du ska göra om olyckan med trasig skärm drabbar dig.

Olyckan med en trasig eller sprucken skärm kan ske när som helst. En sprucken mobilskärm kan vara svår eller till och med skadlig att använda. För att säkerställa att inga foton eller annat viktigt innehåll på din mobil försvinner i samband med en olycka kan det vara bra att se till att mobiltelefonen kontinuerligt säkerhetskopieras.

Med vårt abonnemang Obegränsat Plus ingår skärmförsäkring på köpet. Läs mer och skaffa här.

 

Vad ska jag göra om min mobilskärm går sönder?

Om din mobilskärm spricker eller på annat vis går sönder bör du först fundera över om du gjort en säkerhetskopiering. Om du inte har gjort det och telefonen fortfarande fungerar är vårt tips att göra en säkerhetskopiering. Det är bra att säkra upp direkt då det ibland kan hända att mobilen slutar fungera ett tag efter olyckan, och då kan mycket på mobilens minne gå förlorat. Tänk dock på att vara försiktig med glassplitter på fingrarna om skärmen spruckit.

Om du har någon försäkring på din skärm eller mobiltelefon bör du sedan kontakta operatören eller försäkringsbolaget för att få vidare hjälp med reparation av skärmen.

Välj rätt skärmskydd till din mobiltelefon

Genom att skaffa ett skärmskydd till din mobiltelefon minskar du risken för att din skärm ska spricka eller på annat vis går sönder. Det finns skärmskydd anpassade till flera modeller av mobiler, till exempel Samsung Galaxy S22, iPhone 14 och Xiaomi 12 Pro så att du slipper oroa dig för repor, smuts och sprickor på din mobilskärm. Skärmskydden är också tillverkade i olika material beroende på hur säkert skydd du vill ha.

Vill du ha hjälp med att montera ditt skärmskydd?

Vissa tillverkare skickar med en ram för att göra det lättare att fästa skyddet korrekt. Om du ändå är osäker på hur du ska fästa ditt skärmskydd och rädd för att det ska bli snett eller samla bubblor under skyddet kan vi hjälpa dig.

Du som köper ditt skärmskydd i någon av våra butiker kan få hjälp av våra medarbetare med att placera skärmskyddet på bästa sätt.


Skärmförsäkring hjälper dig om skärmen skulle spricka

Vår skärmförsäkring täcker reparationskostnaden vid skadan på mobilskärmen. Vi använder endast originaldelar vid reparationen och du betalar endast självrisk. Skärmförsäkringen gäller när du köper en ny mobiltelefon med abonnemang hos oss. Läs mer om skärmförsäkringen här.


Mobilförsäkringen Trygg 48

Vill du ha ytterligare skydd till mobilen kan du välja Trygg 48, vår försäkring vid trasig eller borttappad mobiltelefon, eller till och med om du tappat din mobil i vattnet. Med Trygg 48 får du en tillfällig mobil i utbyte inom 48 timmar, under vardagar, från det att du lämnat din skadeanmälan. Självklart lagar vi din spruckna skärm eller övriga skador under tiden.

Försäkringen gäller även när du är ute och reser, var än I världen du befinner dig. Vi skickar en ersättningsmobil till dig.

 

Så här skaffar du Trygg 48

Du tecknar försäkringen i samband med att du köper din nya mobiltelefon eller surfplatta.