Spärra ditt mobilabonnemang/sim-kort

Om din mobil har försvunnit kan du spärra ditt abonnemang/sim-kort. Då går det varken att ringa till eller från ditt sim-kort. Spärrar du dessutom själva mobilen blir även den helt obrukbar.

Du spärrar ditt sim-kort i Mitt Telenor här på webben. Där kan du även beställa ett nytt sim-kort. Om du inte redan är inloggad så tänk på att använda din mejladress istället för ditt mobilnummer när du loggar in. Annars kommer engångslösenordet att skickas till din försvunna mobiltelefon. 

Du kan också spärra sim-kortet genom att ringa oss på 020-222 222 (+46 708 222 222 om du är utomlands). 

Vanliga frågor

 • Ett kontantkort går inte att spärra. Har du däremot registrerat ditt kontantkort kan vi hjälpa till så att du får tillbaka ditt nummer och saldo. Ring oss på 020-222 222.

 • Kolla in våra guider för hur du går tillväga

  Om du har en fråga om ett pågående skadeärende kan du kontakta vår skadeanmälanavdelning på 08-420 038 99.

 • Det beror på vad som har hänt. 

  Om mobilen är försvunnen (stulen eller tappad)

  Om mobilen är skadad


  Om du har Trygg 48 

  Du som har försäkringen Trygg 48 kan få en ny mobil skickad till dig även utomlands. Om du befinner dig inom EU är den enda kostnaden som tillkommer (utöver självrisken) fraktavgiften på 249 kr. Befinner du dig utanför EU tillkommer även eventuell tull. Tänk på att det är viktigt att du anger rätt adress då vi annars inte kan ansvara för att du får din mobil.

  Om du har skärmförsäkring
  Skärmförsäkring gäller oavsett var i världen du befinner dig. Du står dock själv för returkostnaden. Var noga med att ange korrekt returadress.