Automatisk saldospärr för surf

Oväntat höga räkningar när du kommer hem från utlandsresan är ett minne blott. Det finns nämligen en automatisk surfspärr på ditt abonnemang. Tjänsten är dessutom gratis.

Det betyder att om du surfar utomlands för 625 kr under samma månad, spärrar vi dig från att surfa vidare. Du kommer heller inte kunna skicka eller ta emot mms.

Så här fungerar det

När du har surfat för 500 kronor (eller 80 % av din surfspärr) skickar vi ett första sms. Nästa sms kommer när du har surfat upp hela summan. Ifall du vill surfa vidare, höjer du bara spärrnivån till nästa summa. Allt står i sms:en vi skickar.

Flera länder, samma spärrnivå
Du behåller samma spärrnivå även om du besöker flera länder under din utlandsresa. Exempel: du surfar upp summan i Belgien och reser vidare till Tyskland. Då är spärren kvar. Vill du fortsätta surfa – höj spärrnivån. Det gäller även om du reser vidare till ett land där surfen ingår.
Här hittar du information om roaming i olika länder.

Om du vill höja din spärrnivå

De nivåer du kan välja mellan är:

 • 625 kr/mån inkl. moms (din automatiska nivå från start)
 • 2 500 kr/mån inkl. moms
 • 10 000 kr/mån inkl. moms

Du väljer genom att skicka MAX följt av spärrnivån till 222. Till exempel "MAX 2500" Det kan ta upp till en timme från det att du höjt spärrnivån till dess att tjänsten är aktiv igen. Därför rekommenderar vi att du redan innan resan ser till att välja rätt nivå. Tänk på att saldospärren återställs när faktureringsperioden går ut. Du ser din faktureringsperiod genom att logga in i Mitt Telenor – antingen här på webben eller i vår app. Det kostar ingenting att använda saldospärr.

Vanliga frågor om att surfa utomlands

 • Det beror på vart du ska resa, och på vilket abonnemang du har. Men inom EU/EES surfar du till samma pris som du gör hemma, och behöver alltså inte stänga av surfen.

  Ska du till ett land i Europa som inte ingår i EU/EES? Då kan du ta reda på vad som gäller för just dig och ditt abonnemang i landet du ska besöka genom att sms:a namnet på landet du ska besöka till 10615. Då får du välkomst-sms:et med dina priser redan nu.


  Om du ska resa till ett land där du inte har fri surf och vill undvika kostnader helt och hållet rekommenderar vi att du stänger av data-roaming innan du kliver på planet hemma i Sverige.

 • För att kunna surfa på resan måste du aktivera data-roaming.

  Instruktioner för hur du gör i din mobiltelefon

  Har du ett mobilt bredband?

  1. Se till att ditt abonnemang är öppet för roaming. Har du ett modem: se menyn i klienten. Har du en wifi-puck, se menyn i routern.
  2. Se till att routern/modemet/surfplattan är öppen för roaming.
  3. I vissa klienter/routers kan det finnas behov av att manuellt koppla upp vid roaming och bekräfta att man accepterar det.
 • När surfen är slut får du ett sms med frågan om du vill köpa ytterligare surf. Du beställer valfri önskad surfmängd genom att svara på sms:et. Du kan också vänta tills det kommer ny surf. Du hittar datumet under Surf i appen Mitt Telenor.