Vad är roaming?

Roaming kommer från det engelska ordet för vandring. Och det är just vad det handlar om – att vandra runt mellan olika nät.

En kvinna som vandrar i fjällen

Känn dig som hemma i 41 länder!

Sommaren 2017 infördes EU-regleringen ”Roam like at home”. Den innebär att vi kan ringa, surfa, sms:a och mms:a precis som hemma – alltså utan extra kostnad – inom hela EU/EES. Det enda man behöver tänka på är att aktivera data-roaming .

Du som har mobilabonnemang från Telenor surfar dessutom som hemma i USA, Turkiet, Andorra, Schweiz, Serbien, Storbritannien (inkl. Gibraltar), Montenegro, Thailand, Malaysia och Myanmar.

Roaming i övriga länder

Att surfa utomlands har länge förknippats med höga och oförutsedda kostnader. Och visst är det dyrt att använda roaming i vissa länder.

Så för att skydda dig från obehagliga överraskningar har vi:

  • spärrat surfen i de länder och satellitnät där roaming är som dyrast.
  • lagt en automatisk surfspärr på ditt abonnemang. Det betyder att om du surfar utomlands för 625 kr under samma månad, spärrar vi dig från att surfa vidare. Läs mer om hur saldospärr för surf fungerar, och om hur du tar bort spärren om du vill. 
  • tagit fram Surfpaket. Du som köper ett surfpaket betalar ett fast pris för en viss surfmängd som du kan utnyttja i två veckor. 

Väljer du att inte beställa ett surfpaket men ändå använder data-roaming i landet betalar du för ett Surfpass, vilket är en viss mängd surf per dag. Priserna för Surfpass hittar du genom att söka upp landet här, eller genom att få utlandspriser som sms.

Länder
I Angola, Benin, Burundi, Djibouti, Ekvatorialguinea, Guam, Guinea, Jemen, Kuba, Laos, Libyen, Namibia, Nya Kaledonien, Syrien, Togo kostar surfen 199kr/MB. Därför har vi spärrat surfen per automatik. 

Satellitnät
I satellitzon 1 (Telenor Maritime), satellitzon 2 (Aero Mobil, ATT Wireless Sevice, Satellit ON-AIR, Thuraya) och satellitzon 3 (On waves (Oceancell) - Ferry, On Waves (Oceancell) - Cruise, Telekom Italia Spa Maritime) kostar surfen 99 kr/MB. Därför har vi spärrat surfen per automatik.

Se utlandspriser

Läs mer om Surfpaket

Aktivera/inaktivera data-roaming på din mobil

Felsökning vid problem att surfa
90% av alla problem med surf går att lösa med hjälp av vår felsökningsguide.