Säkrare chattmiljö med Facebooks Messenger Kids

Facebook Messenger Kids fungerar som vanliga Messenger, en gratis videosamtal- och chattfunktion, men är anpassad till barn mellan sex och tolv år i en mer kontrollerad miljö.

För att komma igång med tjänsten laddas appen ner till barnets enhet, men istället för att starta ett nytt konto för barnet loggar föräldern in med sitt Facebook-konto och skapar ett namn för barnet att använda.

Tjänsten har tagits fram för att förhindra att barn vistas oövervakade på internet och har flera funktioner som hjälper föräldrar att få bättre koll på vad deras barn gör på nätet. Exempelvis måste alla kontakter som barnet vill lägga till först godkännas av en förälder. Godkända kontakter kan använda sin vanliga Messenger-app för att kommunicera med barn som använder Messenger Kids. Appen innehåller också nya roliga ansiktsfilter, barnvänliga emojis och GIF:ar men är helt fri från reklam eller andra köpmöjligheter. Messenger Kids finns i dagsläget bara som en testversion i USA, men en fullständig version förväntas lanseras inom kort.