Mobiltäckning i Sverige

Telenors mobilnät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och 90 procent av landets yta. Det är ett resultat av vår satsning på att bygga ut mobilnätet.

Just nu bygger vi successivt ut 4G och 5G-nätet för alla våra kunder över hela landet och de flesta kommer att kunna surfa med 5G under 2023. På kartan nedan kan du se vilken täckning vi har hos dig i dag.

Täckningskarta

På kartan nedan kan du se vilken typ av täckning vi har var, och vilka hastigheter du kan komma upp i.

Tänk på att det aldrig går att garantera täckning på en enskild plats, eftersom den kan variera beroende på hur området ser ut. Läs mer om täckning

Hastigheten som visas på kartan kan också skilja sig från verkligheten beroende på vilken typ av mobil du använder och kringliggande objekt. Och för att surfa i till exempel 5G behöver du ha en telefon som klarar av den typen av frekvenser.

5G hos Telenor

5G erbjuder topphastigheter som är 10 gånger högre än 4G och nät som ger dig ordentlig täckning. I slutet av 2023 kommer större delen av den svenska befolkningen kunna surfa på våra 5G-nät.

2G- och 3G-näten stängs ner

Fram till slutet av 2025 kommer samtliga operatörer att fasa ut 2G- och 3G-näten i Sverige. Samtidigt rustar vi upp 4G och bygger ut 5G-näten. Om du vet att du använder teknik som bara fungerar med 2G eller 3G är det dags att se över dina mobiltelefoner, routrar, larm och repeatrar. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt. 

En sommarstuga vid en sjö.

Mottagning och hastighet

Det finns många faktorer som kan påverka vilken täckning du har och hur snabbt du kan surfa. Visste du till exempel att om du använder handsfree och lägger mobilen på ett bord kan mottagningen förbättras?

Läs mer om mottagning och hastighet >

Läs mer hos PTS >

Dålig täckning inomhus? 

Det är ett vanligt problem att man upplever dålig täckning inomhus. Som tur är, är det lätt åtgärdat. 

Hitta svaret själv

Sök på det du undrar över.