Tv-tips: 8 serier att sträckkolla i höst

När dagarna blir kortare och kvällarna längre finns det inget mysigare än att krypa upp i soffan och sträckkolla på en riktigt bra tv-serie. Här delar Telenors tv- och stream-gurus med sig av sina personliga favoriter just nu.

Strandhotellet

Viaplays succéserie Strandhotellet är tillbaka med en ny säsong! Camilla Läckbergs Strandhotellet utspelar sig i den pittoreska kuststaden Saltsjövik. De rivaliserande familjerna Grip och Gyllenmark står inför nya utmaningar när chockerande hemligheter, invecklade mord och krossbara band kolliderar. Kärlek, svek och spänning flätas samman i detta hjärtklappande drama.

Med ett nytt avsnitt i veckan kan du snart sträckkolla hela säsong 1 och 2 hos oss, och vi kan gladeligen berätta att ytterligare två säsonger planeras komma längre fram.

Yellowstone

Kevin Costner och Kelly Reilly gör prisbelönta insatser i populära Yellowstone på SkyShowtime. Serien utspelar sig i natursköna Montana och följer den mäktiga ranchägarfamiljen Dutton som gör allt i sin makt för att försvara sin ranch och sin livsstil. Hälsoproblem och familjehemligheter tar ut sin rätt, och politiska ambitioner och yttre samarbeten hotar deras framtid på ranchen.

Om du inte kan få nog av Yellowstone-universumet kan vi även rekommendera dess föregångare 1883 och 1923 som följer tidigare generationer av familjen Dutton i Yellowstone.

And just like that...

And just like that… är ett nytt kapitel av kultserien Sex and the city, och ett måste för alla – gamla som nya – Sex and the city-fans. Serien följer de ikoniska karaktärerna Carrie, Miranda och Charlotte vars liv som 50-åringar är fyllda av drama och utmaningar som rör vänskap, familj och New York-livet. And just like that… är en riktigt färgsprakande feelgood-serie och perfekt för att lysa upp tillvaron i höstmörkret! Du streamar den på HBO Max.

Billions

Billions (HBO Max) utspelar sig i New Yorks politiska och ekonomiska värld där inflytande, korruption och extrem förmögenhet skapar dramatik och intriger. Oscarsnominerade och Golden Globe-vinnande Paul Giamatti spelar den iskalla federala åklagaren Chuch Rhoades som möter Damian Lewis i rollen som Bobby ’Axe’ Axelrod, en beräknande miljardär och hedgefondmäklare. Nya allianser bildas och det råder ingen tvekan om att rikedom är lika med krig.

Outlander

Outlander tar dig på en resa tillbaka i tiden och bjuder på hela sju säsonger fyllda med drama, romans och fantasy. Serien är baserad på Diana Gabaldons bästsäljande bokserie och följer Claire Randall, en gift sjuksköterska som år 1945 upptäcker en tidsportal som tar henne 200 år tillbaka i tiden. Claire slängs in i en helt okänd värld och hennes liv förändras drastiskt. Hon gifter sig med den romantiska skotska krigaren Jamie Fraser och det blir starten på en passionerad kärlekshistoria. Claires hjärta slits mellan två vitt skilda män i två oförsonliga liv – ett historiedrama som inte lämnar någon oberörd. Outlander streamar på Viaplay.

Yellowjackets

Yellowjackets tar med sin publik ut i vildmarken där ett fotbollslag med gymnasietjejer mirakulöst lyckats överleva en flygkrasch. Inget är sig likt – ett tidigare sammansvetsat, framgångsrikt lag ställs nu inför nya konflikter och dilemman för att överleva. I en parallell historia får vi följa de överlevande nästan 25 år senare där de försöker anpassa sig till ett vanligt liv – men det som började ute i vildmarken är långt ifrån över. Detta psykologiska drama kantas av mord, moraliska dilemman och relationer som skapas och rivs isär. Yellowjackets streamar på SkyShowtime och i rollerna ser du bland andra Juliette Lewis och Christina Ricci.

The Blacklist

Med sina tio säsonger är The Blacklist den perfekta serien att sträckkolla. James Spader spelar Raymond ’Red’ Reddington, ett kriminellt geni som i decennier flytt fångenskap. När Red överlämnar sig själv till FBI-agenten Elizabeth Keen och erbjuder sig att hjälpa henne jaga de brottslingar han spenderat sitt liv åt att skydda, kvarstår den stora frågan: vad är hans undangömda avsikt? Streama The Blacklist på Viaplay.

Succession

Med ett imponerande betyg på 8.9 på IMDb råder det ingen tvekan om att Succession (HBO Max) är en serie av hög kvalitet, både när det kommer till drama och skådespelarinsatser. Succession följer familjen Roy bestående av en åldrande, rik mediemogul och hans fyra barn. När pappan i familjen väljer att kliva av sin post förändras allt, och Succession handlar om maktspelen, politiken och familjebanden som äventyras i bakgrunden av världens största mediebolag. 

 

Relaterade artiklar

Samla och få rabatt

Samla dina abonnemang hos oss och bli helhetskund. När du samlar mobil, bredband och tv får du upp till 100 kr rabatt – varje månad. Ju fler abonnemang du samlar, desto mer rabatt får du!

Alla våra sportkanaler

Fotboll, ishockey eller Formel 1? Hitta dina nya favoritkanaler och tv-paketen med den bästa sporten. Sen är det bara att börja titta!

Hyrbutiken

I Hyrbutiken kan du som är tv-kund hyra film från SF Anytime och Nordisk Film. Antingen med din fjärrkontroll eller via Telenor Stream. Vi fyller på med nytt hela tiden – filmpremiärer, klassiker, barnunderhållning och mycket annat!