Fem säkra tips

Under sommarledigheten är streamingtjänster en viktig reskompis för många. Samtidigt har man ofta sämre nätuppkoppling än till vardags. Här kommer därför några användbara tips.
Ett

Dela med dig av surfen

Har någon i familjen eller kompiskretsen extra mycket surf? Be den personen köra en internetdelning genom wifi på sin mobil så kan ni vara flera och dela på samma kaka. Har ni Telenor Familj fördelar ni surfen enkelt i Mitt Telenor.

Två

Ta med en router

Det smidigaste sättet är att köpa en portabel router och beställa ett extra sim-kort med surf från oss. Sen är det bara att stoppa i sim-kortet i routern så får du ett eget portabelt wifi som flera kan koppla upp sig på.

Tre

Hissa upp mobilen

Har du dålig täckning kan det vara en bra och liten galen idé att få upp mobilen på högre höjd. Till havs kan den modige hissa upp den i masten, i sommarstugan kanske det finns en flaggstång att ta till. Sätt på internetdelning innan ni hissar upp mobilen så att de mobiler, surfplattor ni vill dela till kan ta del av surfen.

Fyra

Ta med powerbank

Streama film och serier drar mycket batteri eftersom mobilen hela tiden laddar data och har tänd skärm. Smart kan vara att dra ner skärmens ljusstyrka och att koppla på en powerbank – det gör stor skillnad. Packa ner alla powerbanks ni hittar.

Fem

Ladda ner filmer innan resan

En del streamingtjänster som exempelvis Telenor Stream har ett offline-läge. Det betyder att du kan ladda ner filmer när du har internet för att sedan kolla när du inte har tillgång till nät. Är du på resande fot kan du alltid passa på att ladda ner när du besöker ställen med fritt wifi.