Fast bredband

Med Telenors bredbandslösning Internet Connect får ditt företag en snabb och säker internetanslutning via fiber – så att din verksamhet kan vara ständigt online.

Tips!
Ta hjälp av våra fem frågor när du ska hitta rätt nätverkslösning för just ert företag.

Laptop med WiFi-mönster och en blå checkbox

Säkra din uppkoppling och din online-affär

Att alltid kunna vara online är kritiskt för de flesta verksamheter, oavsett om det handlar om att dina medarbetare behöver ständig uppkoppling mot internet eller om dina kunder och samarbetspartners behöver ha åtkomst till dina system. Den snabba utvecklingen av Internet of Things, att även saker blir uppkopplade, ökar också behovet av en stabil internetanslutning.

Med vår tjänst Internet Connect ger vi ditt företag en anslutning mot internet som kan anpassas och utvecklas med er verksamhet. Vi kan leverera hastigheter upp till 10 Gbit/s och med olika servicenivåer beroende på verksamhetens krav.

Ikon med en dator. Internet Connect är anpassat för verksamheter med högsta möjliga krav på tillgänglighet och tillförlitlighet och kan levereras i hela Sverige tack vare vårt rikstäckande nät.

Rikstäckande nät i redundant struktur

Internet Connect är anpassat för verksamheter med högsta möjliga krav på tillgänglighet och tillförlitlighet och kan levereras i hela Sverige tack vare vårt rikstäckande nät. Nätet är byggt i en redundant struktur, vilket innebär att det finns alternativa vägar för trafiken om ett fel skulle uppstå någonstans. Dessutom har vi mycket låga värden av fördröjning, jitter och paketförluster. Telenors nät finns närvarande på samtliga nationella knutpunkter och vi har också direkta kopplingar, s k ”direct peering” mellan vårt nät och andra stora operatörers nät. Det innebär att trafiken inte behöver passera några knutpunkter utan går direkt till de största operatörernas nät.

Fem frågor inför upphandling av nätverk

Säker och stabil väg till molnet, ständig uppkoppling, WiFi för besökare, hög säkerhet och rätt kompetens. Det ställs höga krav på företagets nätverk. Upphandla rätt nätverkslösning med hjälp av våra fem aktuella frågeställningar.
Läs mer och ladda ner här

Fast bredband hos Telenor:

 

  • Tillgängligt över hela Sverige
  • Hög redundans i nätet
  • Hastighet upp till 10 Gbit/s i båda riktningarna (symmetriskt)
  • Stöd för IPv4 och IPv6 (dual stack)
  • SLA ingår och kan uppgraderas
  • Redundanta anslutningar kan erbjudas för högsta tillgänglighet

WAN

Med Telenors datanätstjänst Nordic Connect knyter vi samman hela företagets kommunikation. Vi levererar ett stabilt och säkert företagsnätverk som kan utvecklas i takt med era behov.

Säkerhetstjänster

Telenor erbjuder en rad olika säkerhetstjänster -  brandväggslösningar, skydd mot överbelastningsattacker (DDoS) och säkra anslutningar till molntjänster.

Colocation

Med Telenor Colocation placerar ni er kommunikationsutrustning i någon av våra säkra serverhallar som har anslutning till ett av Nordens modernaste kommunikationsnät.