Fast bredband för företag

Med fast bredband från Telenor får ditt företag en snabb och säker internetanslutning, full med valmöjligheter. Börja med att skriva in adressen till företaget nedan så visar vi vilken bredbandstyp som passar ert företag bäst. Osäker på vilken hastighet företaget behöver? Gör vårt snabbtest och få en rekommendation direkt.

  

Kraftfull trådlös router ingår

Hos oss får du låna en fantastisk router så länge du är kund hos oss. Med nya kostnadsfria appen Wifikontroll kan du styra och kontrollera företagets trådlösa nätverk. Du kan bland annat dela ditt wifi med besökare via en QR-kod, skapa gästnätverk, göra analys över ert wifi och mycket mer. Ladda ner appen idag och upptäck ännu fler fördelar.

Slipp frakt och anslutningsavgift

Anslutningsavgiften är en engångsavgift som tas ut i samband med att du köper nytt bredband. Du kan slippa engångsavgiften helt och hållet om du tecknar  fiber med 24 månaders bindningstid. Genom att teckna på 24 månader så sparar du hela 500 kronor (exkl. moms). Med andra ord så bjuder vi på anslutningsavgiften, bra va?

Det är dock inte det enda som vi bjuder på när du tecknar bredband i 24 mån - vi låter dig även slippa fraktkostnaden.

Erfarenhet av att leverera internet sedan 1997

Vi tror starkt på att det bästa händer när vi är uppkopplade. Då är det viktigt med en trygg leverantör som har varit med i matchen länge - och det har vi garanterat varit! Vi har gjort en spännande resa genom åren som gått och har alltid levererat kvalitet och stabilitet. Våra kunder har alltid kunnat surfa stabilt och säkert. Visste du förresten att före detta Bredbandsbolaget är nuvarande Telenor? Bredbandsbolaget och Telenor slog ihop sig och blev ett år 2018, läs mer om det här.

Fast bredband av olika typer. Detta erbjuder vi:

Bredband via fiber (LAN)

Effektiv bredbandbandslösning med kraftfull och snabb uppkoppling via bredbandsuttag. Snabb router med stöd för Wifi 6 ingår!

Upp till 1 000 Mbit/s
Garanterad tillgänglighet

Bredband via telejack (DSL)

Snabbt och säkert bredband med fast uppkoppling via telejacket. Trådlös router ingår.

Välj det som passar dig - Bredband Bas eller Premium
Surfa i upp till 60 Mbit/s

Vi vägleder dig och ditt företag

Madeleine, Andreas och Fredrik är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika bredbandslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.

Ta kontroll över företagets wifi

Med kostnadsfria appen Wifikontroll kan du styra och kontrollera företagets trådlösa nätverk. Du kan bland annat dela ditt wifi med besökare via en QR-kod, skapa gästnätverk, göra analys över ert wifi och mycket mer. Ladda ner appen idag och upptäck ännu fler fördelar.

Vanliga frågor och svar

 • Det beror på vilken tjänst du kan få till din lokal. Bredband via telejacket (ADSL/DSL) har alltid högre hastighet nedströms och lägre hastighet uppströms. Med Bredband via bredbandsuttag och Bredband via fiber går det oftast att erbjuda samma hastighet både uppströms och nedströms.

 • Bredband via bredbandsuttag fungerar genom att Telenor sammanbinder fastigheter, hyresrätter eller bostadsrättsföreningar med fibernät. I ditt hus har ett separat fastighetsnät för internet installerats. Alla enskilda lägenheter är sammanbundna via en switch. Switchen är i sin tur ansluten till Telenors övriga nät via en eller flera optiska fiberanslutningar. Bredband via bredbandsuttag går också att leverera i vissa Öppna nät där Telenor är leverantör.

  För bredband via telejack (ADSL/DSL) används inte ett separat installerat nät, utan där kopplas bredbandet istället via det vanliga telenätet. Bredbandet använder andra frekvenser än telefonin och de två kan därför fungera tillsammans.

  För bredband via fiber används inte ett separat installerat nät, utan där kopplas bredbandet istället via en fiberaccess som hyrs från Telenors nod till er fastighet. I vissa fall där Telenor har en nod i samma fastighet kan kunder kopplas in direkt dit.

 • Bredband via telejacket (ADSL/DSL) har en normal leveranstid på 2-4 veckor. 

  Bredband via bredbandsuttag har en normal leveranstid på 1-5 dagar.

  Bredband via fiber har en normal leveranstid på 6-12 veckor.

 • För Bredband via telejack och bredbandsuttag används befintligt jack/uttag i er lokal. 

  För Bredband via fiber behövs ett fastighetsnät mellan fastighetens teknikrum och er lokal. Fastighetsnätet kan köpas och installeras av Telenor. Om det redan finns ett fastighetsnät av rätt typ och till rätt plats kan den användas.

 • Det är viktigt att det finns en brandvägg som skiljer ditt interna lokala nät (LAN) från internet. Syftet är att förhindra dataintrång från internetanvändare eller användare på något annat nät som man inte litar på. För tjänsterna Bredband via telejack och bredbandsuttag får du med en wifi-router med inbyggd brandvägg. För tjänsten bredband via fiber måste du själv ordna brandvägg.

Vi förklarar orden


DSL
Digital Subsrciber Line. DSL-tekniken innebär att din telefonledning används för att leverera internet till kontoret.

Öppet nät
Ett stadsnät där kunden kan välja mellan flera olika bredbandsleverantörer.

Mbit/s
Mbit/s och Mbps står för Megabit Per Sekund och är det vanligaste måttet på hur snabbt du kan surfa och ladda ner.

IP-adress
Varje gång du kopplar upp dig får du en ny dynamisk IP-adress. Om du har servrar och VPN-tunnlar är det bra med en fast IP-adress.