Internet of Things -
uppkopplade affärslösningar

Fler och fler affärsverksamheter har börjat koppla upp sina produkter mot internet. Man talar bland annat om smarta bilar, smart energi, smart sjukvård och smarta hem. Detta kallas Internet of Things eller sakernas internet.

Skapa nya produkter med digitala tjänster

Hård global konkurrens innebär att företag ständigt måste utvecklas och hitta nya sätt att skapa intäkter. Genom att koppla upp produkter mot internet så att de kommunicerar med varandra, företaget eller användaren så kan du med tekniken skapa helt nya sorters produkter – men även nya tjänster och affärsmodeller. 

 • Tjänster

  Lösningar för alla behov

  Våra tjänster är utvecklade för både lång- och kortsiktiga lösningar på nationella och internationella marknader. Vi erbjuder alltifrån stora kundunika lösningar till enklare standardabonnemang. Här hittar du ett urval av det som ingår i våra lösningar.

  Abonnemang och sim anpassade för ditt behov
  Du får ett sim-kort utvecklat för IoT, en leverantör och en faktura för företagets hela lösning - pålitligt, funktionellt och säkert. Vi kan erbjuda flera sim-kortsvarianter, ytmonterade e-sim för tuffa miljöer, värmetåliga sim, Micro-sim m.m. Du kan även få utformade roamingprofiler när din lösning finns utanför Sverige.

  Service och support
  Serviceavtalet täcker olika tjänster (Service Level Agreements) och är särskilt utformat för de höga krav som ställs på affärskritiska IoT-lösningar. Du når vår duktiga supportpersonal dygnet runt.

  Automatisk aktivering
  Våra aktiva sim-kort debiteras först när de faktiskt används, det minskar ditt företags administration, installation och logistikkostnader.

  Kontantkort
  Kontantkorten är speciellt framtagna för Internet of Things kommunikation. De kan användas då man vill medpaketera kommunikation till exempelvis ett larm, kamera eller styrenhet i produkten eller tjänsten man säljer. Du är då inte ansvarig för abonnemanget.

  Testlabb
  Du har tillgång till vårt testlabb – en separat del av vår testmiljö. Testa moduler, applikationer och funktionsstörningar i en kontrollerad radiomiljö med högteknologisk utrustning i alla våra nät. Du har även tillgång till utländska nät för att testa hur lösningen uppför sig utanför Sverige samt när den passerar landsgränser.

 • Arbetssätt

  Sakernas internet  från idé till verklighet 

  Vi tillhandahåller dynamiska och flexibla lösningar som passar olika typer av företag. Nedan steg kan ingå i vår process för ett lyckat samarbete. Har du behov av en enklare lösning eller om du redan vet vad du vill ha har vi ett flertal mer eller mindre standardiserade lösningar att erbjuda.

  Workshop
  Vårt samarbete börjar med en worksshop för ledningen där vi tillsammans tar upp de viktigaste aspekterna utifrån era behov. Målet är att hitta den lösning som bäst stärker er verksamhet, effektiviserar drift, ger nya affärsmöjligheter eller kanske nya värdeskapande tjänster.

  Design och tester
  Vi hjälper er i den kommersiella och tekniska utformningen av er IoT-lösning. När ni har fastställt designen, kan ni testa och verifiera kommunikationen i vårt testlabb innan ni gör egna försök.

  Implementering och utrullning
  Ett fast grepp om implementering och utrullning är en avgörande framgångsfaktor. Vi hanterar både mindre projekt och storskaliga utrullningar som omfattar hundratusentals enheter.

  Drift och support
  Ni har alltid tillgång till vårt kundserviceteam, dygnet runt, 365 dagar om året.

   

Alltid hos Telenor

Helhetslösningar för företaget

Helhetslösningar för alla företag
Våra helhetslösningar 

Kundservice alltid öppet

Kundservice öppet dygnet runt
Till kundservice

Stabilt och säkert nät

Stabilt och säkert nät
Vårt nät