Vårt nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning

Telenors mobilnät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning och 90 procent av landets yta. Det är ett resultat av Telenors satsning på att bygga ut mobilnätet. I norr har vi byggt ut nätet med 140 procent och i söder med 40 procent. Det innebär förbättrad samtalskvalitet och snabbare mobilsurf.

    Bättre täckning, förbättrad samtalskvalitet och snabbare surf. Det är resultatet av Telenors målmedvetna arbete med att förbättra täckningen i Sverige. Projektet drog igång 2014 med syftet att förtäta mobilnätet och skapa konkurrens på mobilmarknaden utanför tätorterna.

    Största utbyggnaden har skett i norra Sverige där mobilnätet byggts ut med 140 procent. I södra Sverige var yttäckningen redan bra, så där har vi fokuserat på att öka kapaciteten och hastigheten på vårt befintliga nät - och dessutom byggt ut med 40 procent.

    Men vi är långt ifrån klara! Telenor fortsätter att modernisera 4G-mobilnätet för att ni ska kunna fortsätta surfa utan bekymmer, och samtidigt förbereder vi för den stora uppgraderingen till 5G.

 Bild på Telenors nät- och täckningsexpert Magnus Österholm.

Andres Suazo, nätexpert

Följ Telenors nätexpert

Hej! Jag heter Andres Suazo och är nätexpert på Telenor. Jag driver en blogg där jag skriver om aktuella ämnen, trender och framtidsspaningar inom nätutveckling. Mitt mål är att göra täckning till en ickefråga, så att du som kund kan välja operatör utifrån service och tjänster. Följ mig gärna på Twitter och ställ frågor när som helst.

Tre saker som kan påverka din täckning

 

Operatör


Vilken operatör du har kan påverka din täckning. Alla operatörer har egna områden i mobilnätet även om de på vissa ställen delar nät med varandra. Här kan du läsa vad vår nätexpert Magnus skriver om täckning.

3G och 4G


Vissa områden har endast 3G- eller 4G-täckning och det finns platser där de inte överlappar varandra helt. Har du en mobil som även stödjer 4G har du bättre täckning plus att du kan koppla upp dig på WiFi om du har tillgång till det.

Mobil


Vilken mobil du har kan också påverka din täckning. Alla mobiloperatörer använder sig av olika frekvenser för att skicka ut signaler som i sin tur ger din mobil täckning. Har du en äldre modell klarar den oftast inte av att ta emot alla frekvenser medan nyare modeller kan ta emot fler.