Det bästa har inte hänt än

Länge leve uppkopplingen! 

Kvinna på övergångsställe i framtidscen

 

 

Vilken tid vi lever i! En alldeles otrolig tid där nya, spännande uppkopplade saker dyker upp både här och där och där. Världen drivs framåt av människor med ett optimistiskt mindset och innovation uppstår först när vi tänker annorlunda och ser möjligheter. Det är när vi säger ja till förändring, fantasi och utveckling, som vi också vet att det bästa inte har hänt än.

Vi vill utforska optimismens effekt på framtiden. Kort och gott framtidseffekten. Vi vill bryta fördomar, testa gränser och fantisera fritt. Allt för att du, och många fler, ska få ta del av en uppkopplad värld som bara kan bli bättre.

Så har uppkoppling förändrat världen 

Allt sedan det första nätet såg dagens ljus för 40 år sedan och förändrade våra liv så har vi fått uppleva ett paradigmskifte var tionde år när en ny generations nät utvecklas. Och med varje skifte så har nya möjligheter väntat runt hörnet.

Så har populärkulturen förutspått framtidens fordon

Populärkulturen har alltid varit bra på att tänka visionärt och tänja på verklighetens gränser och därmed förutspått en hel del teknik.

Så förutsågs videosamtal 80 år innan det uppfanns 

Många uppfinningar som vi tar för givet idag har tidigare varit helt galna science fictions-drömmar. Vad kommer vi ta för givet om 30 år som vi inte ens kan föreställa oss idag?

Så har uppkopplingen förbättrat våra relationer

Vår uppkoppling är det som under våren har gjort att vi kan vara sociala, trots den fysiska distansen. Vi har kunnat jobba hemifrån, grattat mamma på mors dag, firat födelsedagar och ta studenten. Allt digitalt. Och vi har faktiskt fått bättre relationer med våra nära och kära.

"Uppkoppling gör allt möjligt"

Demokratier utvecklas, vardagen förenklas och relationer stärks. Allt tack vare vår uppkoppling. Och det finns inga gränser för vilken teknik vårt nät kommer att leda till i framtiden.

Så driver optimism världen framåt

Utan drömmar, framtidstro och optimism så stannar världen. Läs om optimisterna som förändrat världen. 

Därför har vi blivit mer positiva till teknik

Efter de senaste åren med skärmtidsdebatt har vår inställning till teknik förändrats. För många har det förändrats bara de senaste månaderna.

Här kunde man se smartklockan för redan 50 år sedan

En del av modet vi ser idag visades på tv långt innan tekniken fanns. Visste du att såväl streaming som smartklockan förutspåddes för redan 50 år sedan? 

Här är 10 uppfinningar som förändrat världen

Att vi vågar tänka stort, drömma och uppfinna gör att vi, samhället och tekniken utvecklas. Här är 10 uppfinningar som gör vårt liv idag möjligt.