Ska du ut och resa?

Vi vill att det ska vara enkelt att ta med kontoret, även när du är utomlands. Här hittar du priser, tjänster och smarta tips inför din resa.

Digital frihet  var du vill

Allt fler väljer att arbeta på distans. Detta vill vi självklart uppmuntra och har därför samlat allt du behöver veta. Allt för att du ska kunna ha samma digitala frihet - även utanför kontoret. 

Ska du kanske åka på semester? Kul! Vi har självklart samlat all information som du kan tänkas behöva. Få tips om smarta tjänster och priser för att ringa, surfa och sms:a i just det landet som du befinner dig i. Hitta landet i listan nedan, det går snabbt!

  

Surfa utomlands

Vad är roaming? Vi förklarar.

Vi har samlat all infomation som du behöver för dig som jobbar utomlands. Läs mer om roaming och hur det fungerar.

Ring fritt inom företaget...

...i hela världen med våra populära företagsabonnemang. Dessutom surfar du som hemma i 41 länder till exempel USA, Schweiz, Turkiet.

Lästips

Jobba där du jobbar bäst

Under loven väljer många att jobba på distans. Tobias Ahlin, experience design director, är en av dem.

Deals för dig

Missa inte våra erbjudanden

Här har vi samlat våra aktuella erbjudanden. Beställ snabbt och smidigt online.

Lästips

Om mobilen
försvinner

Att tappa bort eller bli bestulen på mobilen är aldrig roligt. Vi ger dig tipsen på hur du ska agera om det händer.

Vanliga frågor och svar

 • När du reser i zonen som gäller för ditt abonnemang:
  När surfen är slut får du ett sms med frågan om du vill köpa ytterligare surf. Du beställer önskad surfvolym genom att svara på sms:et. Vill du inte köpa ytterligare surf, väntar du tills perioden är slut. När ny period börjar har du återigen möjlighet att använda surfvolymen i ditt abonnemang utomlands när du reser i zonen som gäller för ditt abonnemang.

  När du reser utanför zonen som gäller för ditt abonnemang:
  När surfen är slut får du ett sms med frågan om du vill köpa ytterligare surf. Du beställer genom att svara ja på sms:et. Vid midnatt svensk tid nollställs din surf.

 • För att du ska kunna surfa i din mobil måste du aktivera data-roaming. Vi förstår att man blir försiktig efter alla svarta rubriker om höga fakturor, men med lite förberedelse kan du låta data-roaming vara påslagen under hela affärsresan.

  I en iPhone:

  1. Gå in på Inställningar
  2. Välj Mobilnät
  3. Aktivera Data-roaming
  4. Om du har en äldre version av iOS behöver du även kontrollera att valet EU-internet inte är aktiverat.

  I en Android-mobil:

  1. Gå in på Inställningar
  2. Välj Mobila nätverk
  3. Aktivera Data-roaming

  Tänk på att tillvägagångssättet kan skilja sig åt mellan olika mobilmodeller.

 • Det beror på om du befinner dig inom EU/EES eller inte.

  Inom EU/EES

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett annat land inom EU/EES kostar det inget extra. Det vill säga, om du befinner dig i Spanien och ringer till ett italienskt nummer kostar det inget extra. Det samma gäller om du befinner dig i Spanien och ringer till en kompis med svenskt mobilabonnemang som befinner sig i Italien.

  Om du däremot befinner dig i Sverige och ringer till ett nummer inom EU/EES betalar du standardpris.

  Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett land som inte ingår i EU/EES kostar det 7,16 kr/min (exkl. moms). Till exempel om du befinner dig i Spanien och ringer till USA. 

  Utanför EU/EES

  Om du befinner dig utanför EU/EES och ringer till ett land som inte heller ingår i EU/EES kostar det enligt den prislista som gäller för det land du ringer ifrån. Så om du ringer från USA till Australien kostar det 12 kr/min (exkl. moms), vilket du kan se i prislistan för USA. Du hittar prislistor för alla länder här.

 • Att tänka på inför din resa till Cypern 
  Befinner du dig nära eller i norra delen av Cypern kan din mobil kopplas till en turkisk operatör (exempelvis: Turk Telekom, Turkcell, Vodafone Turkey).

  Priserna som gäller för turkiskt nät hittar du här

  Är mobilen kopplad till en cypriotisk operatör (exempelvis: Areeba, Cytarmobile-Vodafone, Primetel) betalar du inget extra för att ringa, sms:a, mms:a och surfa då du är inom EU/EES.

  Läs mer i prislistan här

 • Kanarieöarna är en del av Spanien (som är en del av EU/EES), så samma priser gäller på Kanarieöarna som i Spanien.

  


Tips inför resan! Sms:a namnet på landet du ska besöka till nummer 10615. Då får du ett sms med de priser som gäller för ditt abonnemang.

  

  

Vi vägleder dig och ditt företag

Madeleine, Andreas och Fredrik är tre av våra stjärnsäljare som gärna vägleder ditt företag med unika kommunikationslösningar. Allt du behöver göra är att lämna dina kontaktuppgifter så kontaktas du snart.