Tryggare surf för barnen

Den digitala världen ger barn oändliga möjligheter att utveckla sin potential. Barn som är trygga på nätet kan utforska världen på ett friare sätt. Med de här tipsen kan dina barn surfa säkrare.

Med vårt uppkopplade liv får barnen tillgång till fantastiska verktyg för att lära och leka. Men med möjligheter kommer utmaningar. Vad händer om någon lägger ut en bild på ditt barn utan samtycke eller skapar en falsk profil i sociala medier? Hur skyddar du barnen från olämpligt innehåll och fula fiskar. För att maximera möjligheterna med familjens skärmliv är digital säkerhet viktigt. Varje dag, hela året. Det gör vardagen enklare och roligare för hela familjen! 

Tre tips för att göra barnens skärmliv säkrare: 

1. Anslut föräldrakontroll till din router
Håll koll på barnens internetanvändning genom att aktivera funktionen för föräldrakontroll på din wifi-router från Telenor. Du gör det genom att ladda ner appen Wifikontroll. När du gjort det kan du sätta tidsgränser för familjens surftid. 

2. Aktivera tidsgräns på mobil eller surfplatta
Du kan också ställa in tidsbegränsningar på dina enheter. Hur du gör skiljer sig något från enhet till enhet, beroende på enhetens operativsystem.Även om vissa enheter inte har en inbyggd föräldrakontroll finns det oftast andra tillgängliga alternativ. 

3. Blockera oönskat innehåll 
Håll koll på barnens favoritappar och se till att blockera oönskat innehåll i inställningarna. De flesta webbläsarna har en funktion som gör att du kan hantera barnens sök- och surfaktivitet. På så sätt filtreras webbplatser med olämpligt innehåll, som till exempel pornografi, automatiskt bort.

Surfa Säkert!

Nu har vårt smarta säkerhetspaket blivit ännu bättre. Det består av två delar – dels en försäkring för id-skydd och nätkränkning, dels ett uppdaterat säkerhetsprogram och en ny app.