Föräldrakontroll ger tryggare surf för barnen

Den digitala världen ger barn oändliga möjligheter att utveckla sin potential. Barn som är trygga på nätet kan utforska världen på ett friare sätt. Med de här tipsen kan dina barn surfa säkrare.

Med vårt uppkopplade liv får barnen tillgång till fantastiska verktyg för att lära och leka. Men med möjligheter kommer utmaningar. Vad händer om någon lägger ut en bild på ditt barn utan samtycke eller skapar en falsk profil i sociala medier? Hur skyddar du barnen från olämpligt innehåll och fula fiskar. För att maximera möjligheterna med familjens skärmliv är digital säkerhet viktigt. Varje dag, hela året. Det finns flera sätt till att få föräldrakontroll och göra vardagen enklare och roligare för hela familjen! 

Tre tips för att göra barnens skärmliv säkrare: 

1. Anslut föräldrakontroll till din router

Håll koll på barnens internetanvändning genom att aktivera funktionen för föräldrakontroll på din wifi-router från Telenor. Du gör det genom att ladda ner appen Wifikontroll. När du gjort det kan du sätta tidsgränser för familjens surftid. 

2. Aktivera tidsgräns på mobil eller surfplatta

Du som förälder kan också ställa in tidsbegränsningar på dina enheter. Hur du gör skiljer sig något enheter emellan, föräldrakontroll på iPhone och Android kan se olika ut. Även om vissa enheter inte har en inbyggd föräldrakontroll finns det oftast andra tillgängliga alternativ.

3. Blockera oönskat innehåll 

Håll koll på barnens favoritappar, exempelvis Snapchat, och se till att blockera oönskat innehåll i inställningarna. De flesta webbläsarna har en funktion som gör att du kan hantera barnens sök- och surfaktivitet. På så sätt filtreras webbplatser med olämpligt innehåll, som till exempel pornografi, automatiskt bort. 

Skydda hela familjen från 59 kr i månaden

Med vårt säkerhetspaket Surfa Säkert behöver du inte oroa dig. Surfa på, utan att bekymra dig för onlinebedrägerier, id-stöld, virus eller andra fula fiskar. 

 5 licenser för hela familjen, som funkar på dator, platta och mobil

 Få två månader utan bindningstid