Därför hackar vi oss själva

Hur håller man sig säker mot hackare? Man anlitar dem för att hacka systemen och hitta svagheter. Det är just det som vi på Telenor har gjort. Vi bjuder in etiska hackers för att se till att vår säkerhet alltid är på topp.

Alla företag (även vi!) har svagheter som brottslingar försöker hitta. Hoten kan handla om överbelastningsattacker mot våra servrar i syfte att få dem att krascha, hackattacker mot vårt mobilnät eller för att stjäla information i form av kunddata. 

 Vad är Telenors Bug Bounty-program?

Vi bjuder in etiska hackare att försöka hacka våra system för att hitta buggar och sårbarheter som vi kan täppa till. Om en hackare hittar svagheter som uppfyller specificerade krav så blir de belönade. Bra för oss, och bra för hackarna som tjänar pengar på att hjälpa företag istället för att stjälpa dem.

– För att förebygga attacker måste vi veta hur cyberbrottslingarna jobbar. Därför har vi satt samman ett team av personer med olika bakgrunder och kompetenser och vi jobbar tillsammans med hackare i vårt Bug Bounty-program, säger Marcus Lundblad, säkerhetsexpert och ansvarig för Telenors hackerprogram.

Tillbaka till Allt om säkerhet >

Relaterade artiklar:

Säkerhetsexperten: Så håller vi cyberbrottslingar borta

Livet på nätet innehåller många möjligheter, men också en del svårigheter. Här berättar vår säkerhetsexpert om hur vi håller brottsningarna på nätet borta hos oss och våra kunder.

Tips och tricks

Vi har samlat tips om hur du hanterar din mobil, mejl, lösenord och betalkort. Helt enkelt hur du får ett säkrare och tryggare uppkopplat liv.