Därför hackar vi oss själva

Hur håller man sig säker mot hackare? Man anlitar dem för att hacka systemen och hitta svagheter. Det är just det som vi på Telenor har gjort. Vi bjuder in etiska hackers för att se till att vår säkerhet alltid är på topp.

Alla företag (även vi!) har svagheter som brottslingar försöker hitta. Hoten kan handla om överbelastningsattacker mot våra servrar i syfte att få dem att krascha, hackattacker mot vårt mobilnät eller för att stjäla information i form av kunddata.

 Vad är Telenors Bug Bounty-program?

Vi bjuder in etiska hackare att försöka hacka våra system för att hitta buggar och sårbarheter som vi kan täppa till. Om en hackare hittar svagheter som uppfyller specificerade krav så blir de belönade. Bra för oss, och bra för hackarna som tjänar pengar på att hjälpa företag istället för att stjälpa dem.

För att förebygga attacker så måste vi veta hur cyberbrottslingarna jobbar. Därför har vi satt samman ett team av personer med olika bakgrunder och kompetenser och vi jobbar tillsammans med hackare i vårt Bug Bounty-program, säger Ulf Andersson, chef för informationssäkerhet på Telenor.

Tillbaka till >Allt om säkerhet >

Relaterade artiklar:

Säkerhetsexperten: Så skyddar vi dig digitalt

Vår uppkopplade värld innehåller oändliga möjligheter, men också utmaningar. Vem kan bättre än vår säkerhetsexpert svara på hur vi håller cyberbrottslingarna borta?

Läs intervjun med säkerhetsexperten här >

Tips och tricks

Vi har samlat tips om hur du hanterar din mobil, mejl, lösenord och betalkort. Helt enkelt hur du får ett säkrare och tryggare uppkopplat liv.

Här hittar du tipsen >