Nätskydd – företag

Även företag ska kunna surfa säkert – därför ingår Nätskydd i alla våra företagsabonnemang.

Det här är Nätskydd

Det säkraste sättet att surfa är på mobilnätet. Och med Nätskydd blir det ännu säkrare. Vi övervakar Internet och blockerar webbsidor som kan vara farliga så att du kan fortsätta surfa utan att oroa dig.

Nätskyddsfiltret uppdateras varje dag, eftersom nya försök till bedrägeri pågår hela tiden. Men det gäller ändå att vara försiktig, farliga och falska sidor är oftast väldigt välgjorda och webbadresserna är snarlika originalen. Så se till att vara uppmärksam när du surfar.

Dags att se upp!

När du får ett varningsmeddelande av det här slaget i din mobil är det dags att se upp lite extra. Du kan läsa mer om vad varningen innebär eller slå av Nätskydd i Mitt Företag om du vill.

Frågor och svar om Nätskydd

  • Det snabbaste sättet är att stänga av Nätskydd och sedan besöka sidan igen. Du stänger av i Mitt Företag under fliken Tjänster > Nätskydd. Kom ihåg att sätta på Nätskydd igen!

  • Nätskydd är ett filter som blockerar sidor som innehåller virus, bedrägeriförsök eller andra skadliga programvaror som kan försöka stjäla personlig information från dig. Du skickas istället vidare till en sida som informerar om att sidan du tänkte besöka är skadlig.

    Nätskyddsfiltret uppdateras varje dag, eftersom nya försök till bedrägeri pågår hela tiden.

  • Vi rekommenderar att du alltid har Nätskydd påslaget, för din egen säkerhet. Vill du ändå stänga av Nätskydd kan du som användare göra det i Mitt Företag under fliken Tjänster > Nätskydd.

  • Nätskydd är alltid aktiverat från början i våra företagsabonnemang. Vill du kontrollera om Nätskydd är på kan du som användare göra det i Mitt Företag under fliken Tjänster > Nätskydd.

  • Nätskydd är aktiverat hela tiden om inte du eller administratören på ditt företag har stängt av det. Kontrollera om Nätskydd är på i Mitt Företag under fliken Tjänster > Nätskydd.

  • Nej, VPN slår ut nätskydd, som då slutar fungera.

  • Nej, Nätskydd fungerar inte när du är ansluten till wifi, utan bara när du surfar på mobilnätet.

  • Nej, vi följer GDPR och sparar aldrig information om vilka sidor du besöker.

Kontakta oss

Vi vägleder dig och ditt företag

Andreas, Fredrik och Madeleine vägleder gärna ditt företag med unika kommunikationslösningar. Chatta med oss direkt eller lämna dina uppgifter så kontaktas du snart.