Flyttguiden - tips och trix inför din flytt

Ny bostad? Det är skönt om tv och bredband fungerar från dag ett i ditt nya hem. Här kommer en checklista och tips på saker som kan vara bra att tänka på inför flytten.

En nyinflyttad familj

Tips! Visste du att du själv bestämmer ditt startdatum vid köp av nytt bredband?

Flytta med bredband, tv och telefoni

När du ska flytta och vill ta med dina abonnemang för bredband, tv och telefoni är det viktigt att först se om alla tjänster går att få på den nya adressen. Om du redan är kund hos Telenor kan du enkelt ringa kundservice på tel: 020 222 222 och sätta ett flyttdatum. Om du är blivande kund kan du beställa bredband här och själv bestämma ett startdatum i framtiden.

Första egna hemmet?

Börja med att kolla upp vilka tjänster du kan få till ditt nya hem. Om du flyttar för första gången kan det vara en bra idé att samla dina abonnemang hos en leverantör. Beställ i tid, det kan ta runt tre dagar att få en bredbandstjänst inkopplad och routern hemskickad via posten. 

Byte av leverantör vid flytt

Om du vill byta leverantör, se till att du säger upp tidigare abonnemang i god tid för att slippa betala extra. Beställ det nya abonnemanget med startdatum som passar dig i ditt nya boende.

Överlåta abonnemang?

Ska du överlåta ett eller flera abonnemang från Telenor till de som flyttar in efter dig? Läs mer om överlåtelse här.

Checklista inför flytt:

 • Skatteverket. Om du inte använder Adressändring är det viktigt att du meddelar din nya adress direkt till Skatteverket.
 • Bredband, tv, telefoni. Meddela leverantörer av bredband, tv och telefoni minst en månad i förväg. Om du har abonnemang hos många olika leverantörer så kanske det passar bra att samla alla på ett ställe? Här kan du kolla om du kan få vårt bredband eller tv-paket på nya stället.
 • Hemförsäkring. Meddela försäkringsbolaget eller skaffa ny hemförsäkring om du flyttar för första gången. Ett måste för alla som gör livet lättare om det skulle hända något.
 • El. Kontakta både nätägare och elleverantör. Ibland är det samma. Ofta väljer du elleverantör själv.
 • Larm. Om du har hemlarm behöver du kontakta larmfirman och höra hur du ska göra om du vill ta med larmet eller eventuellt överlåta det.
 • Barnfamiljen. Barnfamiljer behöver ordna ny barnomsorg och säga upp platser inför flytten.
 • Vatten och avlopp. Säg upp i tid och se till att du har meddelat den nya leverantören av vatten/avlopp. Kanske behöver du boka sophämtning till din nya adress.
 • Flyttfirma eller vänner? Hör av dig i tid till vänner och familj som ska hjälpa till. Boka lastbil eller släp i tid för att vara säker på att allt flyter på under flyttdagen. Ibland är en flyttfirma att föredra. Glöm inte pizza till kompisar som ställer upp när du flyttar.
 • Städning. Är du en självgående doer eller en som gärna bokar städfirma? Vid en stor flytt kan det vara skönt att överlämna städningen till proffs.
 • Parkering. Behöver du boka en parkeringsplats till nya boendet? Säga upp en gammal parkering?
 • Toalettpapper. Det är inte så roligt att komma till ett nytt ställe där tidigare ägare snott med sig sista rullen. Se till att du både lämnar kvar i gamla boendet och har en ny rulle med dig.
 • Belysning. Att flytta ut eller in i mörker kan bli lite väl spännande.

 

Alltid när du handlar på telenor.se:

Samla mer, betala mindre

När du samlar mobil, bredband och tv (ej stream) hos oss får du upp till 100 kr rabatt – varje månad.

Läs mer om dina rabatter här

Smart wifi-app

Med appen Wifikontroll kan du till exempel dela ditt wifi med dina gäster med QR-kod, se alla enheter som är uppkopplade och pausa barnens tillgång till internet när det är läggdags. Du kan även få tips om var du ska ställa wifi-förstärkaren för bäst täckning och byta namn på ditt wifi för att enklare hitta det.

Välj aktiveringsdatum

Flyttdags? Börja inte betala för ditt nya bredband förrän du är på plats i ditt nya hem. Välj aktiveringsdatum upp till tre månader framåt.