LinkedIn: Facebook för arbetslivet

Knyt kontakter i arbetslivet och håll ett öga på lediga jobb.

LinkedIn är ett nätverk där du håller och skapar kontakter inom arbetslivet. Som medlem har du en egen profil där du kan lägga till information om dig själv, dina arbetserfarenheter och kompetenser. Varje medlem skapar sitt personliga nätverk. Som medlem kan du dela med dig av textinlägg, länkar och bilder till ditt nätverk samt kommentera och gilla kontakters inlägg via en ”gilla”-knapp. Allt som läggs upp i ditt nätverk samlas i ett nyhetsflöde. Kontakter kan också intyga varandras kompetenser och skicka privatmeddelanden till varandra.

Även företag och organisationer kan ha en profil på LinkedIn som du som medlem kan följa för att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom organisationen eller företaget. Det är vanligt att företag och organisationer söker ny personal via sina LinkedIn-profiler. Du kan prenumerera på lediga tjänster som passar just din profil, i form av ett nyhetsbrev.

Företag kan även göra sponsrade inlägg, alltså reklam, i ditt nyhetsflöde. Medlemmar kan även starta och gå med i grupper där kontakter och branschkollegor samlas för olika ändamål.