musical.ly i några verser

Musical.ly är ett socialt nätverk, och en mobilapp, där du kommunicerar via filmklipp på upp till 60 sekunder. Ofta har klippen coola effekter, vinklar och pålagd musik. Du kan redigera och publicera egna klipp direkt i appen och följa andra personer och ta del av deras inlägg.

De videos du lägger upp samlas på din profilsida och kan ses av alla dina följare. Filmklipp som publiceras av de du följer samlas i ett flöde där du kan gilla och kommentera dem. I flödet finns även filmklipp från personer som befinner sig i samma stad som du, samt klipp utvalda av musical.ly-teamet som de tycker är extra kreativa, originella eller underhållande. På din profilsida, under inställningar, väljer du själv om ditt konto ska vara öppet eller privat. Är ditt konto öppet kan alla följa dig och se dina inlägg men om ditt konto är privat kan bara följare du godkänt se dina inlägg.

Det finns två olika tillvägagångssätt för att spela in ditt filmklipp. Antingen börjar du med att välja vilken musik eller annat bakgrundsljud du vill ha eller så väljer du att börja filma först. Det finns massor av musik och ljud att välja bland och du kan till exempel filma i slowmotion eller i snabbspolat tempo tillsammans med ett antal olika filter. Du kan även sammanfoga flera olika videosnuttar. När du lägger upp ditt klipp kan du välja en kategori att sortera klippet efter så att andra kan hitta det lättare, det kan exempelvis vara sport, mat eller komedi. Populärast på musical.ly är klipp där användare mimar, sjunger, dansar och skojar. Det är bara fantasin som sätter gränserna helt enkelt.

Det går även att sända live via appen och man kan delta i olika tävlingar eller utmaningar som dyker upp under specifika hashtags; populärast är tävlingar där man mimar till olika låtar. Musical.ly har cirka 90 miljoner användare i världen (juli 2016).